מחסור B12 ותופעות הלוואי שהוא גורם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחסור B12 ותופעות הלוואי שהוא גורם
    מיכל
    13/05/2016

שלום בת 29
    בתחילת מרץ התחיל נימול ברגל תוך כדי הליכה. מאז הנימול נודד בגוף, ידיים קרקפת, אוזניים ועוד. לאחר הנימול זה הפך גם לעקצוצים ולפעמים גירוד.
    התחלתי סדרת בדיקות דם ובמקביל הרופא הפנה אותי לנוירולוג, הנוירולוג קבע כי זה מחסור בB12 והביא לי טריבמין. (הבדיקה הנוירולוגית התחושתית יצאה תקינה והB12 הוא על 220). יומיים לאחר התחלת הטיפול התחלתי לחוש סחרחורות חזקות של חוסר יציבות ובחילות ואף הקאתי פעם אחת. לא שייכתי מיד ולקח לי כשבוע וחצי להבין שאולי הדברים קשורים. הרופא משפחה שלח אותי לאף אוזן גרון ששלל כי הסחרחורת מהאזניים והפנה אותי שוב לנוירולוג. מכיוון שהתור הקרוב לנוירולוג היה לעוד שלושה שבועות וכבר שבועיים הייתי עם הסחרחורות הלכתי לנוירולוג פרטי שהחליף לי את הכדור לB12 של סולגר ושוב הבדיקה הנוירולוגית יצאה תקינה ואמר כי כנראה הסחרחורות והבחילות הן מהטריבמין.
    בנוסף אמר כי אם לא חולף תוך שבוע שבועיים כל התסמינים ממליץ לעשות MRI מוח לבדוק שאין דלקת.

בימים האחרונים אני סובלת מכאבי שרירים ברגל וזרוע שמאל, הרופאת משפחה שייכה זאת להתקן תוך רחמי שמפריש הורמונים לגוף. שאר התסמינים שדובר עליהם קודם עדיין קיימים אך במידה מועטה והייתי אצל הנוירולוג בשני בערב. כך שעברו רק כארבעה ימים.
    האם יכול להיות שהכאבים בשרירים קשורים למחסור בויטמים B12 או חלילה למשהו נוירולוגי אחר או שזה קשור להורמונים כמו שהרופאה טוענת?
    פשוט ישנם יותר מדי דברים שמתרחשים בו זמנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחסור B12 ותופעות הלוואי שהוא גורם - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    14/05/2016

בדכ אין כאבי שרירים מחסר בי 12 מה עוד שהרמה לא היתה כל כך נמוכה כדאי לבצע מרי מוח וכן Emg רגלים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו