האם יש קשר בין מיגרנה לנימול בלחי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש קשר בין מיגרנה לנימול בלחי?
    נורית
    22/05/2008

שלום,
    אני סובלת ממיגרנות שנים רבות, בקיץ היה לי התקף מיגרנה חזק במיוחד שכלל נימול בלחי וקצת בלשון. הופנית למיון, לא עשו בדיקוץת, אלא רק שוחחו איתי וקבעו שזו מיגרנה.
    לאחר הלכתי לנוירולוגית אשר המליצה להפסיק להשתמש במדבקה הורמנלית למניעת הריון בה השתמשץי כחצי שנה. עשיתי זאת וכמות וחוזק המיגרנות אכן ירדו מאוד.
    אך עדיין יש לי לעיתים רדימות בלחי, קצת כמו לאחר הרדמה של רופא שיניים, או כמו שהרדמה כזו מתחיל הלחולף.
    זה מאוד מטריד אותי, מכיוון שכרגע אני בהריון איני יכולה לעשות CT שנקבע, ממזמן ורק עכשו קיבלתי תור.
    האם תופעה זו קשורה למיגרנות?
    האם מיגרנה יכולה לעשות נזק בלתי הפיך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיגרנה

ד''ר איתן אוריאל
    22/05/2008

באופן לא שכיח האאורה,דהיינו התחושה המקדימה את כאב הראש ומופיעה רק בקרב מהחולים, עשויה לתת סימנים סנסורים. מאחר ולא נראה מדברייך כי הנימול קשור לאאורה יש צורך בהערכה נויורלוגית בהקדם לאבחון הסיבה לתלונות. מאחר והריון מהווה מצב פרו טורמבוטי כלומר מעלה את רמת הקרישיות בדם יש להתייחס לכל תלונה נוירולוגית חדשה בהריון ברצינות.לרוב מגרנה הינה מחלה שפירה שאיננה גורמת לנזק בלתי הפיך,במקרים נדירים מאוד תוארו מקרי שבץ מוח על רקע מיגרנה.בנוסף חשוב לזכור כי מיגרנה עם אאורה ,בעיקר בקרב נשים מעשנות ו/או משתמשות בגלולות, מעלה אף היא את הקרישיות בדם באופן משמעותי ועלולה לגרום לשבץ ותחלואה קרדיווסקולרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו