מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולשה ועייפותאברהם02/06/2008
מזה תקופה יש לי עייפות וחולשה כמעט כל יום לפרקי זמן משתנים ובשעות משתנות.
היום היתה לי סחרוחורת פתאומית ורגעית בבוקר (לא בשעת מאמץ), לאחריה הרגשתי חוסר יציבות לכחצי שעה. התחושה היא כמו של מכה פתאומית בראש או משהו כזה. (התופעה אגב היתה לי בשבוע החולף בערך אחת ליום).
בהמשך החלו כאבי ראש המתרכזים בעיקר בחלק האחורי התחתון של הראש בגובה תנוכי האוזניים בשני הצדדים ובחלק הקדמי של הראש מעל ובאיזור הגבות, הכאב משתנה בעוצמתו בשעת תנועת הראש לצדדים ו/או למעלה למטה.
בשעות אחה"צ הרגשתי חולשה די גדולה ועייפות רבה, מדדתי לחץ דם (מאחר ובעבר היום לי ערכים מעט גבוהים) ובממוצע לחץ הדם היה 112/72, דופק 77.
* האם יש קשר בין כל התופעות ?
* האם הסממנים מדאיגים ודורשים התייחסות מיידית ?
* מה לגבי ערכי לחץ הדם ? האם לחץ דם כזה יכול לגרום לכאבי ראש ועייפות רבה ?
* האם שינה בתנוחת צוואר לא טובה יכולה לתרום או לגרום לסימנים אלה ?
כל המלצה ויעוץ יתקבלו בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד''ר איתן אוריאל03/06/2008חשוב להבין האם מדובר בסחרחורת סיבובית-ורטיגו,דהיינו תחושה שכל עולם סובב סביבך ,או בתחושה סיבובית בתוך הראש. ערכי לחץ הדם שלך מצויינים ומהוים גורם מגן בפני תחלואה קרדיווסקולרית,אולם חלק מהאנשים עלולים להיות רגישים לערכים נמוכים ולסבול מסחרחורת וחולשה. במידה והסחרחורת מופיעה בזמן קימה או עמידה יתכן כי מדובר בתגובה ללחץ הדם הנמוך.
מאחר ומדובר במכלול רב של תלונות אני מציע לפנות לרופא המטפל כדי שיתרשם מהסיפור ,יבדוק אותך ואולי ימליץ על בדיקות עזר נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולשה
ירון04/06/2008תודה
מדובר יותר בתחושה של סחרור בתוך הראד, הרגשה כמו של מאין חבטה בתוך הראש, כאילו משהו מטיל לי אותו בחוזקה מתוכו. (קשה לי לתאר במדויק)
זה נמשך כמו שאמרתי כ-1-2 שניות לאחריהן תחושה של חוסר יציבות ועצבנות שלי כאילו אני לא יכול לעמוד במקום אחד.
לדבריך מדובר רק במצב נוירולוגי ? אילו עוד בדיקות עזר ? האם תהליך בראש יכול לגרום לכך ?
מה בא בחשבון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)