חולשה בידיים וברגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשה בידיים וברגליים
    אייל
    03/06/2008

שלום ד"ר

אני בן 35 , ולפני 4-5 ימים התחלתי להרגיש מן עייפות בידיים וברגליים, ההרגשה היא של כבדות באיברים, איבוד שיווי משקל , סחרחורות מדי פעם, ופעם אחת לפני כיומיים, אחרי ארוחה, הסחרחורת התחזקה, התחלתי להזיע זיעה קרה הפנים החווירו ובחילה נוראית.

המקרה שקרה לפני כיומיים , קרה לי במהלך השנים האחרונות כמה פעמים.

אני מבצע בדיקות דם אחת לשלושה חודשים, אני נוטל קרסטור להורדת הטריגלצרידים, וכמו כן, נוטל באופן יומי לנטון.

ניגשתי לרופא המשפחה, שהפנה אותי לנוירולוג וכמו כן נתן לי לבצע בדיקות דם ( ספירת דם , שקיעת דם, ובנוסף בדיקות לחומצה פולית, וויטמין B12 וברזל)

לטענת הרופא יש בהחלט אפשרות שההרגשה הכללית של חולשה בידיים וברגליים, ושאר התופעות שציינתי, קשורות לחוסר בוויטמין B12 .

בבדיקת הדם שביצעתי יצאו התוצאות האלה:

VITAMIN B12 - 233
    FOLIC ACID - 8.6
    FERRITIN -142

ישנם כמה דברים שברצוני לציין:

1.אני לא מבצע שום פעילות גופנית
    2. אני לא עובד מזה כחודשיים, ואת רוב זמני מבלה בבית בין האוכל לטלוויזיה ולמחשב.
    3.טופלתי בעבר בוויטמין B12 לאחר שהופיעו תופעות דומות, ואפילו נטלתי מודאל, שהבנתי שמיועדת לטיפול בחרדות, ואני חייב לציין שהמודאל בהחלט עזר.
    4.התופעות שתיארתי כאן הופיעו כמו שאמרתי לפני כ 5 ימים, אחרי יום שבו ביצעתי עבודה פיזית.

מה שמדאיג אותי באופן כללי, שזו לא תחושה שחשתי בעבר, ואני פשוט פוחד אפילו לגשת לנוירולוג.

שאלתי היא האם אני צריך להיות ממש מודאג?

האם התוצאות של בדיקות הדם תקינות, או שמא יש צורך בוויטמין B12?

אשמח אם תוכל לספק לי עזרה בעניין

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולשה בידיים וברגליים

הוספת תגובה

• חולשה

פרופ' נתן בורנשטיין
    05/06/2008

חולשה כללית איננה לרוב על רקע נוירולוגי ועלולות להיות לה סיבות רבות. חשוב להבין האם הסחרחורת שתיארת הינה סיבובית אמיתית או לחילופין תחושה של חוסר יציבות וטשטוש בתוך הראש. מעבר לרמות B12 צריך לבדוק פרמטרים נוספים במעבדה כגון רמות ההמוגלובין. כדי להבין את הרקע לתלונות שתיארת ולמליץ על בדיקות עזר נוספות במידת הצורך חשוב לקבל אינפורמציה מלאה ולבצע בדיקה גופנית ולכן אני מציע לפנות לרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו