שבץ מוחיבגזע המוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבץ מוחיבגזע המוח
    דינה
    14/06/2008

ביום שבת האחרון עברתי אירוע מוחי עקב דימום בקברנומה בגזע המוח.

כרגע סובלת מרדימות של כל צד ימין של הגוף,איבוד הטעם ובעיקר טשטוש ועייפות מוגברת.

1. האם העייפות והטשטוש אופייניים ומתי צפויים לעבור?

2 שאלת מיליון ה$ - ניתוח - כן אן לא?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבץ מוחיבגזע המוח

הוספת תגובה

• היי דינה

רונית
    14/06/2008

קודם כל תרגישי טוב,איך את מרגישה היום? רציתי לשאול אותך כמה שאלות אם תוכלי לענות לי בבקשה, ני בת 27 וגם לי יש קברנומה בגודל של 7 מ"מ שדיממה אבל באזור אחר במוח, בגלל שאני חוששת שזה יקרה שוב וחוששת מאירוע מוחי הייתי רוצה לדעת איך הרגשת כשהדימום קרה, מה עשית, איך גילו אותו, מי קבע שזה אירוע מוחי ? (לי אמרו שקברנומה יכולה לדמם אבל א לגרום לאירוע מוחי) אשמח לדבר איתך הייתי אצל כמה נוירוכירורגים אם זה מעניין אתך מה הם אמרו לי, תודה ותרגישי טוב. רונית (אם תרצי לענו לי במייל ולא על גבי הפורום( [email protected]ׁ)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קברנומה

ד''ר איתן אוריאל
    16/06/2008

הסיכון לדמם מקברנומה הינו נמוך יחסית ועומד על כאחוז לשנה.בנוסף,רוב מקרי הדמם מקברנומה אינם גורמים לתופעות קליניות קשות. כמובן,כמו בכל שאלות מיליון הדולר, יש צורך להחליט לגבי כל מקרה באופן פרטני לאחר בירור פרטי האירוע,בדיקה נוירולוגית וצפיה בהדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אוריאל היקר

רונית
    17/06/2008

אם הבנתי נכון, אם הקברנומה דממה הסיכויים לדימום חוזר הם לא 1% בשנה אלא גבוהים יותר כ4.5% לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקר

ד''ר איתן אוריאל
    17/06/2008

אכן ,אחוז אחד הינו הסיכון לדמם ראשוני,במצבים שהקברנומה מתגלית באופן אקראי בבדיקת MRI או על רקע ביטוי קליני אחר. הסיכון עולה לאחר אירוע של דמם וההחלטה הטיפולית צריכה להתקבל באופן פרטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו