מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירור בנוגע לטרשת נפוצהרותי02/07/2008
שלום רב, לפני כחודש התחלתי לחוש חולשה קיצונית בכל ארבעת הגפיים, עד כדי קושי לעמוד ולנוע. לאחר השגחה נויורולוגית בחדר המיון, שם ערכו לי בדיקות דם וסי. טי. של עמוד שדרה שהיו תקינות כולן, שוחררתי הביתה. הסימטומים אמנם התמתנו אך ממשיכים עד היום - חום נמוך (עד 37.5), חולשה, נימולים ועקצוצים ברגליים ובידיים, הגבלה בתנועה וכאבי שרירים ופרקים. בנוסף הופיע מעין דלדול בשריר שמעל הברך בשני הצדדים ונפיחות בשוקיים. לאחרונה פניתי לנוירולוג נוסף והוא הפנה אותי לבדיקת vep, למיטב הבנתי כדי לשלול טרשת נפוצה. היום הייתי בבדיקה, ונאמר לי שם כי היא היתה בטווח הנורמה, אך היה הבדל של כ - 8 מ"לש בזמן התגובה בין העיניים (עין ימין 104, עין שמאל 112 כשהקצה העליון הוא 114). אני מאוד מודאגת ומאחר ותוצאות הבדיקה יהיו רק תוך 10 ימים, מאוד חשוב לי לדעת - האם עצם העובדה כי ישנו פער בין זמני התגובה של העיניים יכול להעיד על איזו בעיה? האם תוצאה כזו מצריכה בדיקה נוספת? והאם הסימפטומים שלי בכלל נשמעים אופייניים לטרשת נפוצה? (כאבי הפרקים למשל?) אודה מאוד מאוד לתשובה, רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור
ד''ר איתן אוריאל03/07/2008כאבי הפרקים והנפיחות בשוקיים אינם מכוונים לטרשת נפוצה. מכל מקום,במידה והרופא המטפל התרשם כי קיימת האפשרות למחלה ,בדיקת הבחירה הינה MRI של המוח ולא VEP שלה ערך אבחנתי נמוך. כדי להחליט מהו הכיוון האבחנתי יש צורך לקבל היסטוריה מלאה ולבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)