מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש לאחר לידהליאורה18/07/2008
אשמח לקבל חוות דעתך - לאחר לידה ראשונה לפני כשלוש שנים לאחר התחלתי לסבל מכאבי ראש עזים שהתמקדו בקודקוד הראש ומחולשה ביד וברגל ננימולים בקצות האצבעות בידים וברגלים. עוד אציין שבשבוע 36 להריון קיבלתי פציאליס שיתוק זמני של צד שמאל בפנים שהשתקם כמעט למעט עיוות קל . מבירורים שערכתי אצל נוירולוג ובדיקת חוזרות של MRI - העלה מוקד אחד חריג בסמוך לקרן אוקספיטלית של חדר לנדאלי שמאלי ללא שינוי מבדיקות קודמות . בדיקה נעשתה עם חומר ניגוד.. (ערכתי 2 בדיקות) . מבדיקת EMG רגלים וידיים נמצאו תקינות . בנוסף ערכתי בדיקת דם לקרישיות יתר (עובר יצא במשקל קטן יחסית לשבוע הלידה) ונמצא כי - הטרוזיגוט לMTHFR / נמצא הטרוזיגוט FACTOR V LEIDEN מתאים לערך APC-R . ובהריון השני שלי הזרקתי קלקסן. וכן גם לאחר הלידה השניה שלי הרגשתי רע התקפי כאבי הראש והחולשה חזרו באותו מינון ואף יותר גרוע שנאלצתי לעשות בדיקות MIR נוספת שהתוצאה זהה לתוצאה הקודמת. אציין שכאבי הראש וההרגשה הרעה נמשכים כמעט כשנה בהתקפים לסרוגין כיום אני בתחילת הריון נוסף 3 ומזריקה קלקסן 40 ואספירין 75(רופא מעקב הריון בהיי ריסק שהחליט על המינון הזה ) שבוע 12 שוקלת 67 . אני מאד חוששת מהתופעת שצצות לי לאחר הלידה . בדיקה גופנית אצל נוירולוג נמצאה תקינה לחלוטין ולא התיחסו לממצא ה-MIR טענו שזה יכול להמצא אצל אוכלוסיה רבה. אני די אובדת עצות מפחדת ומבקשת אם תוכל לעשות לי קצת סדר ולכוון אותי לבדיקות או לסוג בעיה שאני סובלת ממנה. בזמן האחרון עוד לפני ההריון לפעמים אני מרגישה רק שאני שוכבת לישון קפיצה של גל שרירי הגוף זה קורה פעם אחת וחולף . אשמח מאד להתייחסותך . מצטערת על מכתב הארוך מקוה שתוכל לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל18/07/2008כאבי ראש בהריון או בתקופה הבתר הריונית ,בעיקר בשילוב עם קרישיות יתר בדם,צריכה להעלות את החשד לפקקת בורידים התוך גולגולתיים. נשאלת השאלה האם בזמן הסימפטומים התבונן הרופא בקרקעית העין על מנת לחפש סימנים לעליה בלחץ תוך גולגולתי והאם בדיקת הMRI בוצעה בפרוטוקול מיוחד למערכת הורידית-MRV. כמו כן חשוב לקבל פרטים מלאים לגבי הכאב,אופיו,פיזורו,מישכו ותגובה למשככי כאבים וכן לעבור ישירות על בדיקות העזר ולבצע בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)