ארנולד כיארי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארנולד כיארי
    פרלה
    20/08/2008

שלום לכם! אני בת 63 ונשלחתי לבדיקת MRI כדי לבדוק אפשרות של סינדרום ארנולד כיארי. משיטוטי ברשת, אני מבינה שזאת מחלה מולדת. אם כך, גם אם תאושר האבחנה, מה ניתן לעשות בגילי המתקדם? אני מאד מפחדת מניתוח וכרגע זה יהיה מבחינת כניסה עם ראש בריא למיטה חולה, מכיוון שהסימפטומים שדיווחתי לניורולוג לא מפריעים לי לתפקד. דיווחתי על התעטשויות בזמן האוכל (כאילו שהאוכל עובר לצינור אחר בעיקר עם חתיכות מוצקות). בבדיקה מצאו ניסטגמוס בעין ימין ומשהו שקשור לסימפטום הופמן. הבדיקה שלי מוזמנת ל-16 באוקטובר. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארנולד כיארי

הוספת תגובה

• ארנולד כיארי

ד''ר איתן אוריאל
    20/08/2008

אכן מדובר במלפורמציה שהינה מולדת ולעיתים רבות חסרת משמעות קלינית. יש לצפות בהדמיה ולהעריך האם קיים כיארי ומהי דרגתו. בנוסף חשוב לבדוק נוכחות של מצבים נלווים נוספים כגון ציסטה בחוט השדרה (סירינקס). ההחלטה לגבי ההתויה לניתוח תלויה בביטויים הקליניים ולא בעצם הנוכחות של הכיארי וצריכה להתקבל על ידי הנוירולוג או הנוירוכירורג המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

פרלה
    20/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו