מספר תסמינים - קשורים או לא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר תסמינים - קשורים או לא
    מודאגת
    29/08/2008

שלום, אני בת 25, יש לי התופעות הבאות, אשמח לדעת האם התסמינים הבאים קשורים אחד לשני והאם קיים שם לתופעה, אני מתכננת לפנות לנוירולוג, אך רציתי לקבל קצת יותר ידע לפני שאעשה זאת ואולי אחליט בסופו של דבר שלא אעשה כך : 1 - כיווצי שרירים לא רצויים בזמן פעילות בזמן עייפות. מגיל 15 בערך, בימים בהם הייתי עייפה, בזמן כתיבה בשיעור, היו היד או הידיים "עפות לי" - תנועות בלתי רצוניות. כעת אני גם יודעת להגיד שהתופעות מופיעות יותר לאחר אלכוהול וכן אני יכולה "להרגיש" מתי מקרה כזו עלול לקרות (אך לא תמיד קורה). היו לי שני מקרים של נפילות - כיווצי השרירים היו הפעם ברגליים, פעם בעת מקלחת ופעם בעת הקפה של הבוקר - גם כאן מדובר במקרה שלאחר עייפות רצינית, לא איבדתי את ההכרה, פשוט הרגשתי כאילו הרגליים מתכווצות, או שאני נרדמת לשנייה, הרגשתי כאילו עבר לי "זץ" ברגליים. 2 - תופעה שהחלה לפני בערך חודש-חודשיים, כיווצי שרירים שמרגישים כמו טוויצ'ים שיש לכל אחד, אך מדובר בכיווץ של השריר השלם, לא חזק לרוב, לא גורם לתנועה של הגפה, קורה בכל הגוף, תדירות גבוהה, לרוב בזמן מנוחה - בעת קריאה\למידה, אך יכול לקרות למעשה בכל זמן נתון. 3 - תופעה שתמיד הייתה והוחמרה בזמן האחרון - אני נוטה "להיבהל" מאוד - אם מישהו נוגע בי מבלי שאני אדע אני קופצת, אם יש פתאום רעש בלתי צפוי, עיטוש, כל דבר מפתיע - אני "נבהלת" - קופצת, מפחדת, הכל עובר תוך שנייה. חבריי צוחקים עליי (זה לא מפריע לי חברתית, זה נעשה בהומור) אבל יודעים עליי כבר שאני נבהלת נורא בקלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מודאגת

ד''ר איתן אוריאל
    31/08/2008

תנועות לא רצוניות בגפה, המופיעות בעיקר בשעות הבוקר ועשויות לגרום להעפה של כוס או מברשת שיניים למשל, עלולות לכוון לאבחנה של אפילפסיה. לעומת זאת, תחושה של "קפיצות" סיבי שריר מתחת לעור שאינן גורמות לתנועה של מפרק עשויה לכוון למצבים אחרים. כך שיש אכן צורך לפנות לנוירולוג על מנת שיקבל את הסיפור ישירות ממך ויבצע בדיקה נוירולוגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו