אאורה או TIA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • אאורה או TIA
    צבי
    11/11/2008

    שלום למומחים, מזה כ- 3 שנים אני סובל ממיגרנות עם אאורה. עד לפני מס' ימים האאורה התאפיינה בהפרעות ראיה, הבזקים "שקופים" שנמשכים בין 12 ל- 15 דקות, חולפים ומשאירים כאב ראש חזק ועייפות ואולי מדוייק יותר לאות. בדצמבר 2007, חוויתי תופעת תריס חלקי בעין ימין ונשלחתי למיון לברור ניורולוגי לשלילת TIA. עברתי בדיקות ניורולוגיות שכולן היו תקינות כולל CT מוח שגם הוא היה תקין, בדיקות עיניים מקיפות ובסופו של דבר הנטייה היתה לכיוון אאורה תוך השארת האפשרות של TIA בסבירות נמוכה. מאז ועד לפני מספר ימים חוויתי התקפי מיגרנה עם אאורה בתדירויות שונות, הפרעות ראיה כל פעם בעין אחרת, ללא שום תבנית התנהגותית של הופעת ההתקפים. לפני מס' ימים הרגשתי עיקצוצים שהחלו בנחיר שמאל באפי, עברו לצד שמאל של הפנים כולל הלשון והשפתיים, משם ליד שמאל ולרגל שמאל, מייד אחרי כן הרגשתי אובדן תחושה חלקי באברים הללו, כל זאת למספר דקות שלאחריהן הכל התפוגג וחזר לנורמל. נסעתי על דעת עצמי לחדר מיון של בי"ח באזור והפעם אושפזתי ל- 3 ימים במח' ניורולוגית. עברתי בדיקת CT בסמוך מאד "לאירוע", בדיקות דם מקיפות, בדיקת EEG, דופלר של הקרוטיס ואקו לב, כל הבדיקות חזרו תקינות וללא ממצא. שוחחררתי לביתי עם אבחנה מבדלת של אאורה ו- TIA, תוך בקשה לעשות MRI מוח בקהילה ומעקב במרפאה ניורווסקולרית (מקווה שלא טעיתי באיות), חשוב לי לציין שבמשך תקופה של כמעט 3 חודשים טרום "האירוע" לא סבלתי מאף התקף מיגרנה, ובשבוע שקדם "לאירוע" היו לי 4 או 5 התקפים יומיים רצופים שכולם התבטעו בשיבוש ראייה בעין שמאל. עוד אציין שיום קודם לאירוע קיבלתי חיסון לשפעת. שאלתי הכמעט מובנת מאליה - האם התאור מתאים יותר לאאורה אן ל- TIA ?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אאורה או TIA

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אאורה

    ד''ר איתן אוריאל
    12/11/2008

    האבחנה המבדלת בין אאורה מיגרנוטית לאירוע מוחי חולף הינה לעיתים בעייתית. תחושה של מסך המופיע מעל עין אחת בלבד למשך כ-10-15 דקות מתאימה יותר לאבחנה של TIA, אולם יהיה צורך לקבל את פרטי האירוע המלאים ,פרטי ההיסטוריה הרפואית כולל גורמי סיכון וסקולרים,לבצע בדיקה גופנית ולעבור על בדיקות העזר. כאשר קיים ספק עדיף לקחת בחשבון את האבחנה החמורה יותר, דהיינו,TIA ,לבצע בירור מתאים ולהתחיל טיפול מניעתי. חשוב לציין כי מיגרנה עם אאורה מהווה,בפני עצמה,ג ורם סיכון וסקולרי במיוחד בקרב מעשנים או נשים הנוטלות גלולות. הינך מוזמן לפנות גם למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב לצורך הערכה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו