שכחה ובלבול פתאומיים במהלך שיחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחה ובלבול פתאומיים במהלך שיחה
    צבי
    22/11/2008

שלום רב, בשנתיים האחרונות אבי סובל מבעייה של שכחה (הוא בן 76). בפגישה האחרונה שלנו הוא הגיע לביתי וסיפר לי במשך כרבע שעה את שעבר עליו באותו יום. בזמן הסיפור שאלתי אותו שאלות והוא ענה לעניין. לאחר כרבע שעה שאלתי אותו שאלה פשוטה (היכן החנה את רכבו) ומרגע זה במשך כ - 5 דקות הוא לא הצליח לדבר. הוא היה נראה ממש אטום לסביבה ולא הגיב לשום שאלה שלי. לאחר מספר דקות הוא ניסה לדבר אך נתקע בדיבור, גמגם, לא ידע לומר מילים מסויימות ש - 10 דקות קודם אמר אותן ואף דיבר ביידיש (כל השיחה התנהלה בעברית). לאחר שהתאושש קצת הוא לא זכר את העובדה שברגע שנכנס אלי הביתה סיפר לי במשך כרבע שעה את קורותיו באותו יום. כמו כן כששאלתי אותו שאלה מסויימת על משהו שהוא סיפר לי שהתרחש שבוע קודם הוא לא זכר את האירוע בכלל. הוא גם לא היה מודע כלל לעובדה שבמשך מספר דקות הוא לא היה בסדר. הוא לא זכר את זה בכלל. האירוע הזה קרה לו מספר פעמים בעבר כשדיברתי איתו בטלפון והוא התחיל לגמגם והיה מבולבל. באבחון שעשהלפני כשנה במרפאה פסיכו-גריאטרית נאמר לו שבעית הזיכרון היא בגלל הגיל ולא מצאו סיבות נוספות. אני מאוד מודאג ולא יודע אילו בדיקות הוא צריך לעשות כדי לזהות את הבעיה. אודה לכם אם תייעצו לי לאן לפנות. תודה, צבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחה

ד''ר איתן אוריאל
    23/11/2008

אני מציע לפנות למרפאת זיכרון במרכז הרפואי תל אביב שם יוכלו לאבחן את הפרעת הזיכרון ויתכן שאף להציע טיפול תרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו