מה אמין יותר CT אנגיו או דופלר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה אמין יותר CT אנגיו או דופלר?
    אני
    09/12/2008

שלום רב,, אני אחרי ארועים מוחייים בת 47 חולת SLE ן-APLA עברתי בעבר דופלר שהראה הצרות בשני עורקי הצוואר של 50% יש לי כולסטרול גבוה 290 כאשר ה-LDL 181 והכולסטרול הטוב -90 אני מטופלת בלופיטור 80 מ"ג כמו כן בקומדין 40 מ"ג שבועי. ערכתי CT אנגיו שתוצאותיו: עורקי ורטבלים בגדר תקין, היצרות 30% מוצאו ה-RICA שאר כלי הדם בצוואר במוח תקינים. ללא היצרות AVM או מפרצת. חדרים וחריצים סימטריים. ואני מבקשת לדעת... 1.האם התוצאות הללא שוללות את הדופלר הקודם שאני עורכת כבר כמה פעמים? האם ה-CT יותר אמין או אולי...הלפיטור עזר? 2.ובעיקר...ממה הארועים עם הכל תקין? 3.הפברינוגן שלי 700 כאשר 400 זה הנורמה...תמיד היה מעט גבוה אבל אחרי הארועים והקומדין הוא עולה ועולה...יש קשר לקומדין? תשובות ה-CT מעודדות אותי אבל עדיין משאיר אותי ללא תשובות...לארועים..ולתצאות הדופלר. המון תודה אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• CT

ד''ר איתן אוריאל
    11/12/2008

מאחר ומדובר בשתי טכניקות שונות יתכנו הבדלים באחוזי ההיצרות. חשוב גם לדעת היכן בוצעו הבדיקות ולהתבונן בהן ישירות. מכל מקום, היצרות של עד 49% נחשבת כקלה ואיננה מהווה אינדיקציה להתערבות כירורגית. מאחר והינך סובלת מזאבת ומסינדרום APLA הגורם לקרישיות יתר סביר להניח כי האירועים המוחיים נגרמו ממחלה של כלי דם מוחיים קטנים ולאו דווקא מתסחיף למוח מכלי דם צואריים. אני מציע לפנות להמשך יעוץ במרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה שבת שלום

אני
    12/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו