מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אמין יותר CT אנגיו או דופלר?אני09/12/2008
שלום רב,, אני אחרי ארועים מוחייים בת 47 חולת SLE ן-APLA עברתי בעבר דופלר שהראה הצרות בשני עורקי הצוואר של 50% יש לי כולסטרול גבוה 290 כאשר ה-LDL 181 והכולסטרול הטוב -90 אני מטופלת בלופיטור 80 מ"ג כמו כן בקומדין 40 מ"ג שבועי. ערכתי CT אנגיו שתוצאותיו: עורקי ורטבלים בגדר תקין, היצרות 30% מוצאו ה-RICA שאר כלי הדם בצוואר במוח תקינים. ללא היצרות AVM או מפרצת. חדרים וחריצים סימטריים. ואני מבקשת לדעת... 1.האם התוצאות הללא שוללות את הדופלר הקודם שאני עורכת כבר כמה פעמים? האם ה-CT יותר אמין או אולי...הלפיטור עזר? 2.ובעיקר...ממה הארועים עם הכל תקין? 3.הפברינוגן שלי 700 כאשר 400 זה הנורמה...תמיד היה מעט גבוה אבל אחרי הארועים והקומדין הוא עולה ועולה...יש קשר לקומדין? תשובות ה-CT מעודדות אותי אבל עדיין משאיר אותי ללא תשובות...לארועים..ולתצאות הדופלר. המון תודה אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל11/12/2008מאחר ומדובר בשתי טכניקות שונות יתכנו הבדלים באחוזי ההיצרות. חשוב גם לדעת היכן בוצעו הבדיקות ולהתבונן בהן ישירות. מכל מקום, היצרות של עד 49% נחשבת כקלה ואיננה מהווה אינדיקציה להתערבות כירורגית. מאחר והינך סובלת מזאבת ומסינדרום APLA הגורם לקרישיות יתר סביר להניח כי האירועים המוחיים נגרמו ממחלה של כלי דם מוחיים קטנים ולאו דווקא מתסחיף למוח מכלי דם צואריים. אני מציע לפנות להמשך יעוץ במרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה שבת שלום
אני12/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)