מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות אימות לארוע מוחימשה11/01/2009
אני בן 73, סובל מאנמיה קלה כרונית - איני מקבל תרופות בכלל. כל בדיקות הלב תקינות מלבד פעימות נוספות וכו'. לחץ הדם תקין וכן גם עורקי הקרוטיס. לפני כ-3 שנים חוויתי התעלפות מהירה (סינקופה). מנהל יחידת אישפוז קרדיולוגי קבע כי אין כל עדות למחלת לב ואין צורך בתרופות.אני סובל מזה שנים מכפות רגליים קרות ויותר גרוע מהירדמויות בלתי נשלטות במהלך נסיעות ובתקופה האחרונה אפילו במהלך שיחה. אני מפרט כל זאת כי יתכן וקיימת אצלי בעיית זרימת דם.(ההתעלפות נגרמה כנראה ממעבר חד ממצב שפיפה לעמידה). כמו"כ סבלתי מסחרחורות. אני מפרט את כל הנ"ל כדי שניתן יהיה להתייחם לנושא המטריד אותי: לפני כ-9 שנים חוויתי איבוד ראייה בעין אחת (קרוב לשעה). לפני כשנתיים עברתי חוויה דומה לפרק זמן קצר יותר. מנהלת מחלקת עיניים באיכילוב העלתה אפשרות שאקבל אספירין. הקרדיולוג (בלי קשר) סבר שמבחינת הלב כל עוד איני סובל אין צורך בתרופות. רופא המשפחה רשם לי אספירין וכן תרופה להורדת כולסטרול למרות שהערכים תקינים לגילי. מאחר שבימים האחרונים קראתי שיתכן והאספירין יגרום לדימומים (בעקר בגילי) ואולי גם לארוע מוחי מדמם (שוב סבירות גבוהה בגילי) אודה לך אם תוכל להמליץ לי על: א. בדיקות שיאבחנו אם אכן עברתי ארוע מוחי ומאיזה סוג ב. בדיקות שיקבעו לאיזה סוג ארוע עלי להתכונן ג. האם אכן לקחת אספירין בתודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר איתן אוריאל12/01/2009האבחנה של אירוע מוחי חולף הינה קלינית ולא נסמכת על בדיקות עזר, דהיינו מתבססת על תיאור האירוע. במידה ונוירולוג התרשם כי תיאור האירוע מתאים לאירוע מוחי חולף יש צורך בבירור ובטיפול מניעתי באספירין או פלויקס . הבירור צריך לכלול הדמיה של המוח,דופלר קרוטידים, אקו לב וכן בדיקות נוספות לפי ההתויה הקלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)