היתכן אירוע מוחי קל ללא סימן בסיטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היתכן אירוע מוחי קל ללא סימן בסיטי
    יהודית
    09/03/2009

אימא שלי בת 75 מאושפזת במחלקה פנימית בעקבות דלקת ריאות וירידה בנתרן הכל טופל יפה (הנתרן חזר לרמות הרצויות) הדלקת עדיין קיימת. כ-5 ימים לאחר האישפוז, ביום שישי היה לה משהו שנראה כמו התקף אפליפטי קל עיוות בפה וחוסר הכרה של כמה שעות. אח"כ גם היא לא יכלה לדבר והפה שלה נשאר עקום. עשו לה סיטי ולא ראו דבר חשבנו שזה אולי אירוע מוחי קל אך לפי התוצאות זה לא. מה זה יכול להיות? הרופאים נותנים לנו תשובות מאוד סתומות... כן זה אירוע אפילפטי/מוחי. בגלל לחץ דם גבוה שאימי סובלת ממנו שנים. האם לחץ דם גבוה גורם להתקף אפילפטי? למה לא שולחים אותה לmri? אני לא מצליחה לתקשר איתם והייתי שמחה אם תבהירו לי מה ההבדל בין אירוע מוחי להתקף אפילפטי. והאם כדאי לי להעביר אותה לבי"ח אחר במצב כזה. תודה בת מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אירוע

ד''ר איתן אוריאל
    09/03/2009

חוסר נוירולוגי חולף עלול לנבוע הן כתוצאה מאירוע מוחי והן מהתקף אפילפטי. מדובר בשתי אבחנות קליניות שונות וCT מוח תקין איננו שולל אף אחת מהן. חשוב לבצע בדיקות עזר נוספות כגון EEG. ההחלטה לגבי האבחנה צריכה להנתן בעיקר על סמך תיאור מדויק של האירוע. במידה ואכן תיאור האירוע מכוון להתקף אפילפטי קיימת התויה ל MRI מוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו