שלום לכולם.. רציתי בבקשה לדעת לאיזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכולם.. רציתי בבקשה לדעת לאיזה
    דני
    16/03/2009

בית חולים כדאי להגיע במקרה של חשד לאירוע מוחי?.. אני יודע שצריך להגיע לבית חולים תוך 3 שעות, אבל למיטב ידיעתי וממה שקראתי במקומות שונים, לא בכל בתי החולים יש נוירולוג תורן בבית החולים שמוסמך לתת תרופות בכדי להציל משבץ מוחי, ו/או את הידע המספיק בנושא, ובמיוחד כנראה בשעות הלילה ושבתות וחגים. לדוגמא אנחנו גרים בקרבת בית חולים מאיר בכפר סבא, אז האם שם בבית חולים הזה יש את כל הידע והתרופות בבשיל להציל משבץ מוחי 24 שעות ביממה? או שמומלץ לנסוע במקרה כזה עד לסוראסקי או אולי אפילו להדסה עין כרם? או מקום אחר במקרה של אירוע כזה שקורה? ובמיוחד כאמור בשעות הלילה ותורנויות שבת וכד'.. מה דעתכם? תודה רבה מראש דני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שבץ

ד''ר איתן אוריאל
    17/03/2009

במרכז הרפואי מאיר ישנה מחלקה נוירולוגית ותורן נוירולוגיה כל שעות היממה המוסמך לתת טיפול טרומבוליטי ורידי בשלב החריף של שבץ המוח. במידה ויוחלט על צורך בטיפול אינטנסיבי יותר החולה יפונה באמבולנס למרכז המספק את השירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר אוריאל, האם זה נכון..

דני
    17/03/2009

בכל בתי החולים בארץ?..

או שישנם בתי חולים בארץ שאין להם נוירולוג תורן ו/או ידע וסמכות לתת את אותו טיפול טרומבוליטי ורידי שציינת, 24 שעות ביממה?..

כלומר מצבים כאלה לא קורים תמיד בקרבת הבית, אז מאד מעניין(ואני חושב שזה גם מאד חשוב..)
    אם ישנה רשימה כזו של כל הבתי חולים שאכן ערוכים 24 שעות למקרה כזה, ואיזה אולי לא מספיק ערוכים למקרה דחוף של אירוע מוחי לא עלינו?..

אז השאלה שלי היא האם ישנם בתי חולים שאינם ערוכים מספיק למקרה שכזה, ואם זהו אכן
    המצב, אז איזה כן ואיזה לא?
    אני שואל את השאלה שלי בעקבות הכתבה הזו שפורסמה בYNET לפני כמה שנים, שבו הם ציינו את הבעיה החמורה. אז האם זהו עדיין המצב היום, או שהדברים השתפרו מאז?

שוב תודה רבה מראש
    דני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו