מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אונה פרונטליתדליה22/04/2009
לפני שנה אדם בגיל 58 נחבל קשה בראשו,לאחר הניתוח נוצר אוטם באונה המצחית. לפני התאונה היה עם רקע נפשי לא מוגדר היות ולא טופל. משהו כמו הפרעת אישיות גבולית.
היה בשיקום אך לא קיבל טיפול קוגנטיבי רציני.אנו משתדלים להפעיל אותו אך לא מספיק.התפקוד היומי לקוי, פסיביות וחוסר יוזמה, לא קורא,למרות שהוא אינטיליגנט והיה מתעניין בהרבה דברים בעבר היום הוא מתעניין רק דרך הטלויזיה.יש לו הפרעת קשב. נוירולוג של קופח לא מתייחס להפרעת קשב. הוא במעקב של מרפאת זיכרון. איזה שיקום צריך לתת לו? במרכז השיקום שהיה הפנו אותו לבריאות הנפש אבל עדיין יש לו את הפגיעה החדשה שלא היתה קיימת מה צריך לעשות?נכון להיום אינו נימצא במסגרת שיקומית כלשהי.הוא צריך טיפול קוגנטיבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אונה פרונטלית
ד''ר איתן אוריאל23/04/2009יש צורך בהערכה נוירופסיכולוגית מלאה על מנת להגדיר ולמפות את הפגיעה הקוגנטיבית. ההערכה כזו ניתנת לרוב במרפאות זיכרון. למרות שהטיפול הינו מוגבל מאוד במקרים מסוג זה לשיקום קוגנטיבי ולעיתים לטיפול תרופתי עשויה להיות השפעה מיטיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכותרת בגוף ההודעה
li sa21/06/2009אונה פרונטלית, אלפא, הרחבה של הרירית בצד ימין
לפני יותר מ22 שנים נפגעתי בעין-בראש וברגל. מאז עברנו דירה בשביל הלימודים שלי כי נפגעתי קרוב לגיל 13 ולמדתי בבית ספר מאוד השגי שאמא החליטה להעביר אותי ממנו בסוף שנת הלימודים לאחר יותר משנה בבית החולים.השיקום המרכזי שקיבלתי מאז היה מביטוח לאומי והיה פסיכולוגי תעסוקתי לא הוגן. הייתי גם אצל נוירולוג שהפך לפרטי אחרי שהכרנו אותו בביילינסון- הרבה לפני שרבין נרצח כי נדמה לי שביילינסון שינה את השם. בקיצור האבחנה האחרונה שלי מסיטי היתה מ95 שנתיים אחרי התיכון, ובקופת חולים לא היה שום מידע על זה, ולאחרונה מישהו בקופת חולים שם לב לתוצאות סיטי מ87 שרופא המשפחה שלי קרא באיזה מקום והכניס לכרטיס כי הוא כמו פקיד כזה . נשלחתי לעוד סיטי, למרות שבבית שלי יש סיטי יותר מעודכנים אבל גם ישנים ולא הרבה יותר טובים והיה עדיף לי שלא ידעו עליהם בקופת חולים.קיבלתי תוצאות ועוד לא הייתי אצל נוירולוגית , יש לי תור. קיבלתי גם תוצאות של אי אי ג'י שנשלחתי אליו ועשיתי שבוע אחרי הסיטי. יש לי כפי הנראה שיפור בהמון דברים למרות שהרופא ההוא מבילינסון שטיפל בי פרטי אמר מזמן שכנראה שלא יהיה שיפור משמעותי ולפיכך לא נבדקתי עד עכשיו. בקופת חולים אף אחד לא הולך לשקם אותי, ואני רוצה לשאול אותך האם אפשר ואיך אפשר ליצור גלי ביתא. הבדיקה היתה תקינה וצוינו בה גלי אלפא בלבד ומצב של נמנום ושינה. אני מוכנה להשבע שלא ישנתי אבל ניסיתי להרגע ככל האפשר כי זכרתי שבבדיקות שהיו לי בעבר ראו השתוללות של גלים ורציתי לצאת בסדר. רק אחר כך גיליתי שגלי ביתא חיוניים ללמידה או קיימים במצב של ערנות ולמידה, ונראים כנראה קצת מבולגנים למי שלא מבין.כמו כן אני שואלת בקשר להרחבה של הרירית מצד ימין שכנראה פוגעת לי קצת בדיבור שהיה צח מאוד לפני הפגיעה ועכשיו, שנים אחרי שיקום שהפסקתי לפני הזמן, הוא בסדר אבל לפעמים יש לי הרגשה שיש לי יותר מדי רוק וזה מסרבל קצת אותו.
1)האם יש דרך נוירולוגית לטיפול ברירית המורחבה ולשיקומה? 2)האם יש דרך לעשות גלי ביתא? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)