מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עפעף עצמאי וספונטאנילי05/08/2009
שלום רב,
אני בת 38, בריאה למדי, אם לשלושה. סובלת מאנמיה קלה שמקורה בחוסר ברזל (המוגלובין נמוך וכנ"ל גם פריטין ןברזל). לפני מספר חודשים התחלתי לסבול משריר שקופץ בעפעף הימני העליון, לעתים מספר רב מאוד של פעמים ביום.נבדקתי ע"י נוירולוגית שטענה שזו תופעה שגורה ולא מדאיגה. התופעה נרגעה מאוד ולאחרונה כמעט ואינה מפריעה לי. בנוסף דיווחתי לנוירולוגית על הרדמות כפות הידיים בעת השינה (תופעה בת מספר חודשים שקורית לעתים). נשלחתי לבדיקת אי אמ גי שיצאה תקינה וכן למספר בדיקות דם, תקינות גם הן (בי12, סידן, מגנזיום). התופעה קיימת אם כי בשכיחות נמוכה ולכן לא מדאיגה אותי.
בחודש האחרון אני סובלת משיעול טורדני ולכן פניתי לרופא אא"ג שאבחן סינוסיתיס ורשם לי אנטיביוטיקה (אוגמנטין) וכן משאפים שונים (אין לי פה את שמותיהם) להקלת הגודש באף. התחלתי את הטיפול אתמול בבוקר ומאז הערב אני חשה בתופעה מוזרה(מידי פעם קפיצה של העפעף הימני התחתון (בעבר זה היה העליון). התחושה היא של מצמוץ מהיר ולא סתם קפיצה של שריר קטן בעפעף. בנוסף, אם אני נוגעת, בעזרת האצבע, בעפעף לאחר התחושה הזו האצבע חשה בזרמים קטנים מהירים שנרגעים כעבור זמן קצר - תחושה שכאילו קורה שם משהו חשמלי). האם התופעה מדאיגה או שאולי זוהי "בת דודה רחוקה" של התופעה השפירה שכבר נבחנה בעבר באותה עין בעפעף העליון? האם יתכן כי קשור לתרופות שאני נוטלת? האם עלי להבדק או שאולי להמתין? אשמח לתשובתך, לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעף
ד''ר איתן אוריאל06/08/2009"קפיצות" של העפעף הינן תופעה שכיחה ושפירה אולם לרוב הן אינן גורמות לעצימת העין. התלונה שאת מתארת עשויה להתאים ל"טיק" מוטורי. אינני יודע מה המקור להירדמות הידיים בשינה. תסמונת התעלה הקרפלית עלולה לגרום לתחושות נימול בכף היד בפיזור מסוים המחמירות בלילה. אנ י מציע לפנות לנוירולוג על מנת שיתרשם מהסיפור המלא ויבצע בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)