2 דברים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 דברים
    li sa
    27/08/2009

קודם כל, עשיתי בדיקת סי טי אחרי הרבה זמין שלא עשיתי. אני בת 35 ולפני 22 שנים נפגעתי במח. כנראה שנפלתי לשיקום במקום ממש לא טוב שמורכב ומנוהל ע"י פסיכולוגים. הגעתי לשם דרך ביטוח לאומי ואמא שלי.המעקב רפואי היהכ בנפרד ע"י נוירולוג שהכרנו בבית חולים וטיפל בי פרטי כדי לתת לי יותר סיטי ודברים. הפסקתי לעשות סיטי בשנת 90 ומשהו, כי הוא אמר שהוא חושב שלא יהיה שיפור. שנתיים אחרי התאונה עברנו דירה. רופא המשפחה שלי העתיק כמה שנים אחרי זה לכרטיסי הרפואי אתצ העובדה הררפואית שבשנת 87 היה לי נזק קרניו משהו עקב תאונת דרכים. וזהו. לפני כמה חודשים הרופא נשים שלי קרא את זה ושלח אותי דחוף לרופא משפחה ששלח אותי לנוירולוגית ששלחה אותי לסיטי ואמרה כשהוא הגיע שאני פגועה מאוד ושלחה לרופא משפחה אבחנה במייל על נזק בשריר של העין. מאז אני לא באה לרופא משפחה. הלכתי לרופא נוירואופתלמולוג פרטי והוא אמר לי שהשומן שבעין נספג בעקבות המכה ושזה בכלל לא קשור לשריר. כמו כן, הבאתי לו אחר כך את הדיסק של הסיטי והוא אמר לי שהשומן במח נספג. בגלל זה הסיטי שלי די שחור ואני בעין בלתי מזויינת לא מבינה איך הוא יכול להבין מה שהוא רואה שם. הוא אמר לי שהשומן נספג. רציתי לשאול אם אני יכולה לעשות משהו בשביל להחזיר את רקמת השומן למח. הסקתי שהפגיעה בזכרון והאיטיות המחשבתית שהשתפרו לי אבל השאירו אותי די חסרת ביטחון, קשורים לספיגה ברקמת השומן ולא למשהו אחר. נפגעתי סמוך לעין וכנראה שהדבר שצמוד אליה מבפנים ואחראי לזיכרון לטווח הקצר נפגע אך השתקם. האם זה שאין לי כל כך שומן במח פוגע בתפקוד שלו? האם אפשר להחזיר את רקמת השומן למח? האם גבינות שמנות , מאכלים שמנים, תוספות תזונתיות, אומגה 3, יחזירו את רקמת השומן למח? האם דיאטה עשירה בשומן לא תגמור אותי מבחינת מערכת הדם לפני שהיא תחזיר את השומן למח ותשפר את המעבר העצבי בו, אם בכלל זה אפשרי? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 דברים

הוספת תגובה

• שומן

ד''ר איתן אוריאל
    27/08/2009

אינני ממליץ על דיאטה עשירה בשומן.הינך מוזמנת לפנות למרפאה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב להמשך בירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו