מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםדני02/09/2009
שלום רב.
בילדותי סבלתי לפעמים מתופעה, שבאה לידי ביטוי במשחק 5 אבנים, שכשבאתי לזרוק את האבן לא הצלחתי לשחרר אותה מהיד, איזה כח פנימי אצלי מנע זאת ממני, תופעה זו לא היתה בלעדית אצלי כלל, אלא כמה מחבירי גם סבלו מזה.
בחברה קרו לזה 'עצבים'.
במשך השנים זה עבר לי לחלוטין.
היום זה חזר על עצמו במשחק טניס.
באמצע משחק טניס שיגרתי, הרגשתי שאיני מצליח לשחרר את הכדור מהיד, מרגע לרגע נעשה קשה יותר ויותר, עד שפשוט הפסקתי לשחק בתירוץ כלשהו, למרבה המבוכה.
יצוין שאני משחק טניס קבוע כבר כמה שנים, בתדירות של פעם בשבוע, ומעולם לא אירע לי כעין זה.
אני בן 28.
אשמח לשמוע על התופעה, האם זה קשור לנוירולגיה, או לפסיכיאטר, או שמא לתחום אחר לחלוטין.
גם אשמח לשמוע על שם התופעה, כדי שאוכל לנסות למצוא עליה בגוגל.
בד"כ אני בריא ולא נוטל תרופות קבועות, מלבד ונטולין וסימביקורט לאסטמה קלה.
אוסיף גם אי אלו תסמינים קלים קבועים, שאינם מציקים לי כ"כ, אך אולי יועילו להבהרת התמונה: אי סבילות לחום- חום אפילו בינוני מציק לי ברמה גבוהה.
יש לי גם דריכות קבועה, ומגיעה לפעמים עד לעצבנות.
הזעת יתר בפנים, וגם קצת בגוף.
סביר להניח שתסמינים אלו אינם קשורים לכך, מה גם שהתופעה הזו קרתה לי בפתאומיות, אך הוספתי זאת להשלמת התמונה, ואולי גם סתם לשמוע חוות דעת על כך, שמא גם הם מצריכים התייחסות.
תודה רבה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר איתן אוריאל03/09/2009קושי לשחרר אגרוף קפוץ עשוי להתאים למצב הידוע כמיוטוניה ,דהיינו הפרעה בהרפיית השריר. בדיקה נוירולוגית עשויה לקבוע את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
דני03/09/2009טעיתי בהגדרה.
הקושי לא היה בשחרור מהיד אלא לזרוק מהיד.
מה גם, שכשהייתי צריך לזרוק את הכדור לא כחלק מהמשחק, הצלחתי לשחרר בקלות, ורק כשהוצרכתי לזרקו כחלק מהמשחק המוח לא איפשר זאת.
היד היתה רפויה ומשוחררת כראוי.
כמו כן זה אירע בפתאומיות, ובמקרה ספיציפי זה בלבד.
תודה רבה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)