מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיגרנות וסחרחורותליאור11/09/2009
שלום רב,
אני סובלת ממיגרנה עם אורה ויזואלית ותחושתית מזה עשר שנים בתדירות נמוכה יחסית.
לאחר כשנה חוויתי התקף מיגרנה טיפוסי ולאחריו לא הצלחתי "להשתחרר" מתחושת הסחרחורת הנלווית. מאז אני סובלת מסחרחורות (לא סיבוביות) כמעט כל הזמן. בדיקת שמיעה, בדיקת ברה, בדיקת דם (כולל תפקוד בלוטת טריס), בדיקה נוירולוגית גופנית - כולן תקינות.
לפני 3 שנים עשיתי mri מוח תקין. בשבע השנים האחרונות נשלחתי ל 2 בדיקות ct מוח שיצאו תקינות, כעת הנוירולוג שלי חושב שיש צורך לשלוח אותי ל ct מוח נוסף בשאלת הסחרחורות. אני חוששת מאוד מהקרינה הגבוהה בבדיקת ה ct במיוחד לאור העובדה שכבר עברתי שתי בדיקות, מצד שני אני אני סובלת ומודאגת שמא יש קשר ישיר בין המיגרנות לסחרחורת... אני חלשה מאוד ופעילותי היומיומית נפגעת מהסחרחורת התמידית. כמו כן, באופן חריג בשלושת החודשים האחרונים אני סובלת מהתקפי מיגרנה בתדירות גבוהה בהרבה מהרגיל. האם יכול להיות קשר בין תדירות ההתקפים לבין הסחרחורות והאם עלי להתעקש לבדיקת mri במקום ct או ש 3 בדיקות ct מוח בשבע שנים אינן כה מזיקות כפי שאני התרשמתי...?
ממתינה לתשובתך,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות
ד''ר איתן אוריאל14/09/2009לא כל סחרחורת מהווה אוטומטית התויה לביצוע CT. חשוב להתרשם מאופי הסחרחורת,כלומר האם מדובר בתחושה שכל החדר מסתובב סביבך או בהרגשה פנימית של חוסר יציבות,וכן לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה.במידה ואכן יש מקום לביצוע הבדיקה,אין ספק כי בדיקת MRI הינה מדויקת יותר ולא כרוכה בחשיפהלקרינה אולם היא יקרה יותר ולכן לא תמיד מאושרת על ידי הקופות. מבלי לקבל את הסיפור המלא ולבדוק אותך אינני יכול להמליץ על בדיקת הבחירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)