מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חבלת ראשאור23/10/2009
שלום רב.
,גיל 35,שיתוק חלקי בצד ימין בעקבות נפילה ממגלשה על הראש בילדות.כבר בילדות התפתחה אצלי בעיית שינה כרונית וככל שגדלתי הכאבים הפיזיים התגברו בעיות שלד פריצות דיסק בעיות נוירולוגיות וכו.במעבדות שינה אישרו את טענותיי ושללו בעיה פסיכולוגית, וכן נשללה פיברומיאלגיה ע"י פרופסור ,ומרפאת כאב שם אני מטופלת ..הבעיה היא שכבר שנתיים אני מרגישה שתפקוד הצד השמאלי שלי חלש יותר אטי ומסובך יותר .יותר דומה לצד המשותק .בחצי שנה אחרונה גם הליך המחשבה שלי השתנה ,קשה לי לקרוא מהר ,להתרכז הראיה והשמיעה משתנים. אני שוכחת דברים ואפילו שימוש בשפה קשה לי לפעמים .למרות שאני רגילה לקרוא הרבה וולהעסיק את עצמי בהבנת שפות וכו .מה שמפליא אותי שחוץ מבעיות השינה והכאב שאר הדברים הם כמו התקפים שבאים והולכים..בשנת(06 )עברתי mri שתוצאותיו באונה הפריאטלית משמאל הודגם תהליך ציסטישל 23-33מ"מתהליך שמתמשך אף עם החלל התת עכבישי. ניתן להבחין שחלק מהצולסים הסמוכים מורחבים וחלקםאף מראים השטחה.,בהספקט מידיאלי וקידמי לתהליך הודגם אזור בסיגנל גבוה בt2ובעיקר בflair.בנוסףמספר מוקדים היפראיטנסים בחומר הלבן בסנטרום סימביולי מאותו צד.קיים אך מוקד קטן היפראיטנסי בחתך הגבוה באונה פריאונטלית מימין. וכן התעבות רירית בתאים באטמואידלים קידמיים ומערות המצח והספואידלית.( נוירולוג מומחה בדק אותי לפני שנתיים ואמר שיש סימנים פירמדליים דו צדיים ושעלי לעבור ניקור מותני שהתבטל עי רופא בקופה.) תרשים של בדיקת eeg גם מ(06 )תרשים ערנות בעניים סגורות :באזורים אחוריים גלי אלפא 10 לשנייה, מתחלפים עם גלי בטא..באזורים קדמיים נרשמו גלי בטא .בפקיחת עיניים נבלמת פעילות אלפא..במנוחה באזורים פרונטו טמפורליים דוצדדי נרשמו מס סדרות קצרות באורך 1-2 שניות של גלי טטא חדים 5-7 לשנייה ..בזמן של אוורור יתר וגירוי אור נרשמו סדרות של גלי טטא חדים מופיעות בצורה מפושטת וגם עם הדגשה פרונטו טמפורלית אורך הסדרות 1-2 שניות אין הבדלם משמעותיים. מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את מצבי ?שותה ויטמנים לוקחת topamax 200 ביום לעזור להתמודד עם כאבי הראש.משתדלת להשאר פעילה .אבל עדיין שנים אחרי הפגיעה המצב לא משתפר וההפך. לוקחת ההבה משככי כאבים ולעמים כדורי שינה.מה אני עושה עכשיו?אם תוכלו להסביר מעט על תוצאות הבדיקה אשמח מאוד. רב תודות על מאמציכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה
ד''ר איתן אוריאל25/10/2009מאחר והינך מציגה תלונות מורכבות יש צורך בבדיקה נוירולוגית והתבוננות ישירה בבדיקות העזר שבצעת. חשוב לבדוק האם קיימת עדות אובייקטיבית בבדיקה לחולשה המתוארת בפלג גוף שמאל. בנוסף יש לוודא האם הממצאים המתוארים בבדיקות העזר הינם משניים לתאונה הישנה והאם הינם בעלי משמעות קלינית גם כיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)