עורק התרדמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עורק התרדמה
    דנה
    24/10/2009

שלום רב,
    לפני שבוע התחיל אצלי סחחורות, לחץ בראש ובעיה של שווי משקל, בתזוזה עם הראש לצדדים והרמה והורדה היה לי חוסר איזון.
    נשלחתי למיון שם בדק אותי א.א.ג והבדיקה יצאה תקינה ראתה אותי רופאה נירולוגית של המיון וגם היא המליצה על שחרור והמשך בדיקות דרך הקופה.
    רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת קרקעית העין ולחץ תוך עיני, ו- CT שיצאו תקינים. עשיתי דופלר עורקי צוואר ופניתי לנירולוג. התשובה הייתה "הודגמה היצרות דו צדדית בעורקי התרדמה פחות מ- 50%. RICA פחות מ50%" הנירולוג התפלא שלבחורה בת 33 התשובה כזו, הוא ביקש שהתחיל לקחת אספירין מידי יום ולעשות בהקדם ct angiography ולחזור אליו עם התשובות.
    כאבי הראש והרגשת חוסר איזון לאט לאט נעלמים, כרגע אחרי שבוע אני מרגישה טוב עם מעט סחחורת מידי פעם. אגב בדיקות הדם שלי בסדר.
    רציתי בבקשה לקבל את דעתך, ולשאול האם אני צריכה לשנות תזונה, להתנהג בצורה אחרת, אם להיות עצבני זה יכול להזיק והאם עלי לבצע עוד בדיקות ? האם בגיל 33 זה באמת מוזר?
    סליחה על השאלה הארוכה ותודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עורק התרדמה

הוספת תגובה

• עורק התרדמה

ד''ר איתן אוריאל
    25/10/2009

למרות שמדובר בהיצרות קלה שאיננה מצריכה התערבות כירורגית,יש צורך לברר מה הסיבה להיצרות בגיל כה צעיר. מומלץ לנטר ולאזן גורמי סיכון וסקולרים כגון יתר לחץ דם,סוכרת,יתר שומנים בדם והשמנה. כמו כן יש לשקול בצוע בדיקות דם לקרישיות יתר ומחלות קולגן.הינך מוזמנת לפנות למרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב להמשך התיעצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו