פענוח תוצאות מפוי מח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות מפוי מח
    מיכל
    10/12/2009

שלום רב דר.
    במיפוי מח ספקט" מודמים אזורים עם ירידת פרפוזיה באונות הטמפורליות והפריאטליות וירידת פרפוזיה קלה לתלמוס משמאל.
    אבקש הסבר והאם יש צורך בבדיקות המשך?
    מהם בדיקות MRA.MRV.?

בעבר חולשות וחסר יציבות כחדשיים עבר באופן ספונטני . נשארו רק זרמים ברגל ימין.כ הבדיקות תקינות.

בברכה מיכל בת-56

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות מפוי מח

הוספת תגובה

• מיפוי מוח

ד''ר איתן אוריאל
    18/12/2009

לא ברור לי כלל מה היתה התויה לביצוע מיפוי המוח שכן לפי התלונות שדתיארת היה מקום קודם לבצע הערכה אנטומית ולא תפקודית,כלומר בדיקת MRI. בדיקות MRA,MRV הינן בדיקות MRI בפרוטוקולים מיוחדים המדגימות את כלי הדם התוך גולגולתים. בשלב זה יש צורך בקבלת כל הפרטים המלאים וכן בביצוע בדיקה נוירולוגית וכן סקירה של בדיקות העזר שבוצעו עד כה לצורך יור התלונה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה למיפוי מח

מיכל
    18/12/2009

דר.נכבד
    ראשית תודה על תגובתך המהירה.
    לשאלתך ביצעתי מיפויי מח בשל טנטון תחושת פרהסינקופי ושינויים קוגניטיביים קלים.לפני כ-חצישנה הופיעו לי באופן ספונטני חולשות בגפים תחתונות עם חוסר יציבה בולט. כ"כ חוויתי פעם אחת זרם חשמלי חזק מאוד מעין מכת ברק שטלטלו אותי ב-4 הגפיים ,רדימות בחצי לשון שמאל ועוד. זה חלף כעבור שעה. L/Pלאוליגו-תקין
    MRI 2-3 מוקדים קטנים היפראינטנסים בחמר הלבן ,לא ספציפי, באזור תת קורטיקלי פרונטלי מימין ובקורונה רדיאטה משמאל.החולשה עברה אחרי כ-חדשיים ללא כל התערבות,. לציין שכל הבדיקות האחרות תקינות.
    שאלותי הן:
    האם יש קשר בין תשובת MRI ותשובת מפוי מח?האם הבעיה מרמזת על כלי דם?
    האם סימפטומים שהיו וחלפו יכולים לחזור שוב?
    אילו בדיקות נוספות רצוי שאעשה ע"מ להקדים תרופה למכה?
    האם תלונותי הנ"ל שייכות לתחום הנוירולוגי?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר איתן אוריאל
    20/12/2009

צר לי אך מבלי לבצע בדיקה נוירולוגית,לקבל היסטוריה מלאה ולעבור על בדיקות העזר ישירות אין באפשרותי להוסיף על תשובתי הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו