מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיגרנה מסוג PMPאורית15/12/2009
שלום רב
אני בת 35, בריאה ולא מעשנת.
לפני מספר שבועות היה לי "התקף" של אירוע שנראה ומרגיש בדיוק כמו אירוע מוחי - פציאליס בפנים, שיתוק חצי גוף ימני, ובעיות חריפות בדיבור. אחרי יום בערך זה חלף כלא היה.
כל הבדיקות - MRI, CT, אנגיו CT ובדיקות דם - גם תוך כדי הסימנים הנוירולוגיים האלו שחוויתי - היו בלי ממצאים פתולוגיים.
רק בבדיקת נוזל עמוד השדרה לאחר כמה ימים גילו אצלי לימפוציטים, אך תרבית של הנוזל היתה שלילית.
נאמר לי שאני סובלת מסוג נדיר של מיגרנה שנקראת PMP.
בד"כ אין לי כאבי ראש יותר מאשר לכל אדם אחר (קצת כאבי ראש מדי מספר שבועות, לא חריף, לא מפריע לי בתפקוד).
ממה בעצם זה נגרם?
איך אפשר למנוע אירוע כזה בעתיד?
האם יש קשר ללחץ בעבודה ולהתרגזויות?
האם עלי לשנות את אורך החיים שלי?
אני ממש מודאגת, והנוירולוגים של הקופה ללא ממש נותנים תשובות ברורות... מה דעתכם? מה זה בעצם ה"מחלה" ממנה אני סובלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PMP
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009מדבר בהפרעה נדירה ששמה המלא הינו פסאודומיגרנה עם פלאוציטוזיס. הסיפור הקליני ונוכחות התאים בנוזל השדרתי עשוים לתמוך באבחנה, אולם יש צורך בקבלת פרטים מלאים יותר לגבי ההיסטוריה הרפואית ותיאור המקרה,מעבר ישיר על בדיקות ההדמיה והמעבדה (כולל בדיקה ציטולוגית של הלימפוציטים) וביצוע בדיקה נוירולוגית על מנת לבסס או לדחות את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)