טיפול ב MS עם התקדמות משנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ב MS עם התקדמות משנית
    ישי
    08/01/2010

השאלה כאן היא קשה מאוד, ולמרות שבדרך כלל אין מקום לענות עליה בפורום כזה אני מבקש בכל זאת.... בכוונה אני לא שואל אתכם כמומחים ב MS, אלא כנוירולוגים שחשופים לנושא אך פחות מעורבים בו אישית.
    ברור שהייעוץ האישי צריך להיות מול הנוירולוגים המטפלים, מה שמתבצע באופן סדיר!

ובכן, ב secondary progressive MS' לאחר התקף אחד ברור לפני מספר שנים , ובשנה האחרונה הדרדרות די מהירה בתפקוד, הרופאים מאוד לחצו לקבל טיפול באינטרפרון.
    עם זאת הסבירו שתופעות הלוואי קורות כמעט בכולם, ואילו השיפור קורה רק במיעוט המטופלים.
    השאלה שלי היא קשה מאוד ואני מאוד מבקש שבכל זאת תנסו לענות עליה:
    אם הייתם סובלים מ SPMS,חס וחלילה!, ולא הייתה לכם מגבלה כלשהי, האם הייתם הולכים על טיפול באינטרפרון, מיטוקסנטרון, או מטוטרקסט?
    האם יש אפשרות שהייתם בכלל דוחים את הטיפול בשל הסיכוי הקטן שיעזור מול הסכוי הגדול לתופעות לוואי? האם ניתן לקבל מיטוקסטנרון כטיפול הראשון ללא נסיון של אינטרפרון?
    תודה גדולה על המאמץ, למרות השאלה הלא מקובלת בפורומים כאלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול ב-MS

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/01/2010

כפי שאתה מודע וציינת זאת בשאלתך הטיפול הספציפי במצבך רצוי שיתבצע ע"י הנוירולוג המטפל שמומחה בתחום הטרשת.
    החלטה הייתם לקבל טיפול מתבצעת בשיתוף החולה לאחר שהחולה עודכן בסיכויים והסיכונים של הטיפול.
    לא קיים טיפול תרופתי שאין לו תופעות לוואי וכמובן שלא היה מוצע לך טיפול אגרסיבי לולא מחלתך.
    מומלץ שתשתף את הנוירולוג המטפל בהתלבטותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו