מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול ב MS עם התקדמות משניתישי08/01/2010
השאלה כאן היא קשה מאוד, ולמרות שבדרך כלל אין מקום לענות עליה בפורום כזה אני מבקש בכל זאת.... בכוונה אני לא שואל אתכם כמומחים ב MS, אלא כנוירולוגים שחשופים לנושא אך פחות מעורבים בו אישית.
ברור שהייעוץ האישי צריך להיות מול הנוירולוגים המטפלים, מה שמתבצע באופן סדיר!
ובכן, ב secondary progressive MS' לאחר התקף אחד ברור לפני מספר שנים , ובשנה האחרונה הדרדרות די מהירה בתפקוד, הרופאים מאוד לחצו לקבל טיפול באינטרפרון.
עם זאת הסבירו שתופעות הלוואי קורות כמעט בכולם, ואילו השיפור קורה רק במיעוט המטופלים.
השאלה שלי היא קשה מאוד ואני מאוד מבקש שבכל זאת תנסו לענות עליה:
אם הייתם סובלים מ SPMS,חס וחלילה!, ולא הייתה לכם מגבלה כלשהי, האם הייתם הולכים על טיפול באינטרפרון, מיטוקסנטרון, או מטוטרקסט?
האם יש אפשרות שהייתם בכלל דוחים את הטיפול בשל הסיכוי הקטן שיעזור מול הסכוי הגדול לתופעות לוואי? האם ניתן לקבל מיטוקסטנרון כטיפול הראשון ללא נסיון של אינטרפרון?
תודה גדולה על המאמץ, למרות השאלה הלא מקובלת בפורומים כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב-MS
ד''ר מאיר קסטנבאום10/01/2010כפי שאתה מודע וציינת זאת בשאלתך הטיפול הספציפי במצבך רצוי שיתבצע ע"י הנוירולוג המטפל שמומחה בתחום הטרשת.
החלטה הייתם לקבל טיפול מתבצעת בשיתוף החולה לאחר שהחולה עודכן בסיכויים והסיכונים של הטיפול.
לא קיים טיפול תרופתי שאין לו תופעות לוואי וכמובן שלא היה מוצע לך טיפול אגרסיבי לולא מחלתך.
מומלץ שתשתף את הנוירולוג המטפל בהתלבטותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)