אאורה או TIA ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אאורה או TIA ?
    טלי
    08/02/2010

שלום

אני בת 30, בריאה (יש לי MVP מלידה בלב, לא מגביל ובמעקב כל 5 שנים).

לפני כשבועיים הרגשתי לפתע איבוד שדה ראיה בזוית עין ימין שהסתדר מעצמו לאחר כ-20 דקות. לאחר מכן הרגשתי לחץ בצד שמאל של הראש (לקחתי אקמול). זו לא פעם ראשונה שהתקף כזה קורה לי, קרה בעבר לפני כשנתיים ושוב כשנתיים לפני-כן.
    רופא המשפחה טוען שמדובר באאורה קלאסית ושאין מה לבדוק. קראתי שזה עלול להצביע גם על סימני שבץ. האם בגילי זה הגיוני ? האם לבדוק עיניים או ישר נוירולוג ?

אציין גם שלאחרונה גילו לי השימוטו בבלוטת התריס ואני מטופלת בכדורים ומעקב. מנסה גם להיכנס להריון.

תודה מראש,
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אאורה או TIA ?

הוספת תגובה

• אאורה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    09/02/2010

התופעה שאת מתארת של חוסר נוירולוגי קצר חולף (הפרעה בשדה ראייה) ובעקבותיה כאב ראש נשמע מתאים לאורה של מיגרנה, במיוחד לאור העובדה שאת מציינת שמדובר במספר ארועים דומים שהתרחשו בעבר, גילך הצעיר והיעדר גורמי סיכון וסקולרים.
    במידה ורופא המשפחה מוצא ממצא מטריד בבדיקה או שהחוסר הנוירולוגי ממושך או לא חולף כמובן שנדרשת בדיקת נוירולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

טלי
    11/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו