מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלבול ,חוסר ריכוז, חוסר יציבותאילון18/02/2010
שלום,
אני בן 32 ,בריא ואב לשני ילדים קטנים.
בשנה האחרונה יש לי תחושת בלבול וחוסר ריכוז שלעיתים כוללת גם כבדות בכל איברי הגוף (כולל לשון, פנים ונשימה, מעט תחושת חוסר יציבות).
אני חייב לציין שלאורך החודשים הללו יש ימים ואפילו שבועות שאני מרגיש מצוין, ואין לי שום בעיה.
ניסיתי למצוא קשר, לשעות שינה, סוגי מאכלים, סביבה ולא ממש הצלחתי.
דבר אחד ברור שכן הצלחתי לשים לב אליו, זה שלאחר שתית קפה הפוך (אמיתי-מפולים אמיתיים), אני מרגיש תחושה מאוד דומה לזו, ולעיתים אף יותר חזקה.
גם לאורך היום התחושות משתנות (אלה רוב הימים, למרות שיש ימים שונים):
- כשאני ישן (אם הילדים לא מעירים אותי), אני ישן טוב מאד.
- כשאני קם בבוקר אין לי אף פעם את התחושות האלה.
- התחושות מתחילות אחרי כחצי שעה מרגע שאני קם.
- במשך הבוקר התחושות הולכות ומתגברות ובדרך כלל בין 9:00 ל12:00 אני מרגיש הכי רע.
- לאחר ארוחת צהריים (בסביבות 12:00) אני מתחיל להרגיש טוב יותר
- המצב משתפר עד סוף יום העבודה, ובערך ב 18:00 כשאני בבית ומתחיל להיות עסוק עם הילדים התחושות כמעט ולא מורגשות כלל.
- כמעט תמיד, כאשר יש לי את תחושת חוסר הריכוז והבילבול, יש לי גם כאבים בבטן התחתונה. חלשים אך מורגשים.
אני לא מרגיש עייפות מיוחדת ביום יום (למרות שאני לא ישן יותר מדי בגלל הילדים).
עשיתי EEG ו CT מוח והכל יצא תקין.
לאחר פגישה עם נירולוג, הנירולוג טען שהוא לא יודע מה הבעיה ולא נראה לו שהבעיה נירולוגית.
המליץ לי לגשת לנירולוג מומחה אחר ולנסות את מזלי.
שאלותיי הן:
לאיזה נירולוג כדאי לי לפנות? איזו התמחות בנירולוגיה?
האם יש למישהו רעיון לפתרון? בדיקה מומלצת?
אולי כיוון רפואי אחר? (רופא עיניים- אני מרכיב משקפיים, נפשי)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול
ד''ר איתן אוריאל18/02/2010אני מציע לפנות למרפאת זיכרון לצורך הערכה קוגנטיבית. כמו כן מומלץ לבצע בדיקות של תפקודי בלוטת המגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול
אילון21/02/2010תודה על התשובה ד"ר.
לגבי בדיקת דם לבלוטת המגן, עשיתי והכל תקין (אלא אם כן תאמר אחרת):
nmol/L 88.2 =]VITAMIN D (25-OH)
mIU/L 1.80 =]TSH
pmol/L 4.6 =] T3- FREE
pmol/L 13.9 =]T4- FREE
pmol/L 334 =]VITAMIN B12
לגבי מרפאת זיכרון:
אין לי בעיות מיוחדות של חוסר זיכרון (למרות שאני די שכחן).
בכל מקרה אשמע לעצתך. האם מרפאת הזיכרון בבית חולים בלינסון מתאימה?
האם עלי לבקש מרופא המשפחה/נירולוג בדיקת MRI?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול
ד''ר מאיר קסטנבאום21/02/2010איננו נוהגים להמליץ בפורום על מוסד מסוים.
קיימות מרפאות זיכרון במספר מרכזים רפואיים בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)