מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ראש וטשטוש בראייהנטע01/03/2010
שלום.
קרה לי כמה פעמים בהפרשי זמן גדולים(של חודשים או שנים) שחלק משדה הראייה שלי מטשטש
ואני רואה כמו שזה נראה בטלויזה כשרוצים לטשטש מישהו. כמו קוביות כאלה. אחרי כמה זמן בערך 10 דק' זה הראיה חוזרת לעצמה.
עשיתי בדיקות עניים הכל היה תקין. מלבד מספר במשקפיים.
הלכתי לנורולוג והוא אמר לי שזה יכול לקרות לפני כאב ראש/ מגרנה. ואם זכרוני אינו מטעה אותי, הוא גם אמר שלעיתים גם יכול לקרות שלא ארגיש כאב ראש.
שאלתי-
1. חשוב לי לדעת האם טשטוש הראייה כמו שתארתי לך (כמו שמטשטשים בטלויזיה)אכן מאפיין לעיתים מגרנות?
2. מה אפשר לעשות כדי שזה לא יחזור יותר? זה פשוט מבהיל ומלחיץ!!!!
3. האם באמת יכול להיות מצב ששזה מגרנה אך לא יהיה כאב ראש?
תודה, מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש ושטוש ראיה
ד''ר מאיר קסטנבאום01/03/2010חוסר נוירולוגי יכול להופיע לפני כאב ראש ואז הוא נקרא אורה של מיגרנה.
הפרעה בראייה היא אורה נפוצה מאוד. בד"כ לאחר מכן מופיע כאב ראש אך לא מחויב.
אין דרך להימנע מכך אלא אם יש טריגר שהתופעה מופיעה בעקבותיו למשל לאחר חוסר שינה או לאחר אכילת מאכלים מסוימים. במידה ויש טריגר אז מומלץ להימנע מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש וטשטוש ראייה
נטע04/03/2010תודה רבה על תשובך!
אז אני מבינה שטשטוש ראייה כמו שתיארתי לך מאפיין כאב ראש.
זה בהכרח סוג של מיגרנה?
אני סובלת באופן כללי מכאבי ראש לפעמים. איך אני יכולה לדעת אם זה מיגרנה?
איך אפשר לדעת מה מהווה טריגר? פשוט לשים לב?
וכשזה קורה מה כדאי לעשות באותו רגע? לעצום עניים?
תודה רבה!
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)