דרמטומים ועצבוב תחושתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרמטומים ועצבוב תחושתי
    נגה
    01/04/2010

שלום רב ד"ר!

שאלתי הבאה אינה מקרה קליני, אבל טורדת את מנוחתי וטרם מצאתי לה תשובה.

במסגרת לימודי במחלקה לפיזיותרפיה הבנתי כי קיימים דרמטומים - למיטב הבנתי, אזורים בגוף המקבלים עצבוב סנסורי מעצבים ספינליים סגמנטליים.

בנוסף אליהם, קיימים עצבים הנותנים עצבוב תחושתי לאזורים השונים בגוף, אזורים שמן הסתם חופפים לאלו המקבלים עצבוב נפרד מהסגמנטים.

ברור לי שעצב מכיל אקסונים ממספר סגמנטים , אולם לא תמיד יש חפיפה בין המפות הסגמנטליות לסגמנטים מהם יוצאים העצבים , כך שלמעשה התבלבלתי פה לגמרי.

שאלתי היא זו-
    כאשר אני נוגעת באזור מסויים בגוף- נאמר גוף הזרת- איזה עצב מעביר את התחושה? האם זהו האולנר נרב, או שמא העצב מ C8?

צר לי שאני מטרידה אותך במקרה שאינו קליני , אך התשובה המגומגמת שקיבלתי בכיתה אינה מספקת, וגם מספרי הלימוד לא הגיעה הישועה..

רוב תודות וחג שמח!

נגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דרמטומים ועצבוב תחושתי

הוספת תגובה

• עצבוב תחושתי

ד''ר מאיר קסטנבאום
    02/04/2010

המסילה הספינותלמית מעבירה מידע תחושתי מהגפיים.
    בעת מגע על היד המידע התחושתי עובר בתחילה דרך עצב פריפרי, לדוגמה עצב אולנרי (שמקבל עצבוב ממספר שורשים) ובהמשך מהלכו דרך השורשים שנמצאים ליד חוט השדרה. בהמשך המידע עובר דרך חוט השדרה והמסילה הספינותלמית לכיוון התלמוס ובהמשך לקורטקס.
    תקינות העברת המידע התחושתי תלויה בתפקוד טוב של כלל המערכת מהפריפריה ועד לקורטקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וכל טוב!

נגה
    03/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו