מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש לי בעיה חמורה במוח?איתי19/04/2010
שלום ד"ר יקר,
התייעצתי איתך בעבר והנה הגיע היום תשובה של בדיקת מוח ספקט.
בדיקה של פוסטגרפיה דינמית עשיתי ואין עדיין תוצאות (רק בעוד שבועיים) אבל אני מאוד חושש מתוצאות בדיקת הספקט וזקוק לצפירת הרגעה, אם אפשר.
כזכור לך, בן 40, בריאות תקינה בסה"כ, סובל למעלה משלושה חודשים מבעיית חוסר יציבות ותחשות שיוט שבעיקר מורגשת בבעמידה עם נטייה למעידה קדימה או אחרוה, לאחר 20 שנות בקירוב הגוף פשוט מתנדנד לו (חבר שלי קורא לי עץ).
בנוסף, סובל קצת מבעיות קשב וריכוז שהחלו בילדותי, טינטון באוזן שמאל שלהערכתי התגברה מעט בשנה האחרונה, אך לא מפריעה לתפקוד שלי.
כל הביקות עד כה יצאו תקינות כולל: MRI מוח, ENG, בדיקת עצב הראייה, בדיקה נירולוגית ע"י שלושה רופאים שונים וגם בדיקת מחלת הנשיקה שעשיתי יצאה תקינה.
בדיקת שמיעה מצאה ירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים.
הגיעו עכשיו תוצאות בדיקת ספקט מוח שאומרות שבהשוואה לתחום הנורמה אצל בני גילי מאותו מין נמצא שאצלי: הפרפוזיה הקורטיקלית בלתי הומוגנית במידה ניכרת (נשמע נורא, לא???), מופחתת מעט לאונה טמפורלית שמאלית. לסיכום: שינויים כנ"ל בפרפוזיה המוחית, בלתי ספציפיים (מרגיע, לא???)
שאלותיי:
האם הבדיקה שופכת אור לבעיה שלי והאם יש לי התחלה של מחלה מוח כשלהי (טרשת נפוצה, פרקינסון/תסמונת פרקינסון, אלצהיימר, אחר) שבאה לידי ביטוי בסימפטום של אי-יציבות?
האם זרימת הדם הלא תקינה (אם בכלל???) מצביעה על חשש לאירוע מוחי עתידי שדורש לקחת כדורים מדללי דם או משהו דומה???
תודה וחג שמח
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד''ר איתן אוריאל19/04/2010לא ברור לי כלל באיזו התויה נעשתה בדיקת הSPECT. הממצאים בבדיקה אינם ספציפים ומבלי לקבל את הסיפור המלא ולבצע ב דיקה נוירולוגית אינני יודע האם הם בעלי משמעות כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר איתן על התשובה...אבל כתבתי
איתן19/04/2010כתבתי בהודעה הראשונה שנשלחתי לבדיקה בגלל שאני סובל מתחושת שיוט/חוסר יציבות בעיקר בעמידה וקצת בהליכה. היום למשל, שעמדת בעצרת, היה לי קשה מאוד להחזיק את עצמי כי אחרי בערך 20 שניות הגוף שלי מתחיל להתנדנד מעט קדימה ואחורה.
בשכיבה לא מרגיש כלום, לעת עתה, תודה לאל!
זו הבעיה שלי, לא סובל מכאבים או משהו ובגלל שחוסר בלנס בגוף יכול להיות קשור למערכת הוסטיבולרית/אוזן ומוח, נשלחתי לבדיקות האלה, שכרגע, רובן יצאו תקינות למעט בדיקת ה - SPECT שלפי הממצאי הבלתי ספציפי היא מחוץ לנורמה.
בתור מומחה למוח ולזרימת דם במוח, האם תשובתך תשתץנה עכשיו לאור העובדה שבדיקה נירולוגית יצאה תקינה?
האם אפשר לייחס את הממצא למחלת שרירים כלשהי או אחרת שיש בה את הסימפטום של חוסר היציבות?
שוב תודה וחג שמח
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר איתן אוריאל19/04/2010כאמור מבלי להתרשם ישירות איני יכול להוסיף על תשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)