כאב ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב ראש
    שואלת
    06/05/2010

ערב טוב,

במשך החודשיים האחרונים אני חשה בכאב ראש בצד ימין בלבד, אשר מגיע למשך מספר דקות ונעלם. בימים בהם אני מאחרת לאכול או לא מקפידה על שתייה, הכאב בחלק הימני של הראש אורך פרקי זמנים ארוכים יותר. ראוי לציין כי מדובר בכאב המלווה במעין לחץ, לצורך העניין - כאילו מישהו לוחץ לי על הגולגולת מבחוץ.

באותה העת שהחלו כאב הראש, החלו גם כאבים חדים באוזן ימין, אשר גם הם נמשכים לכמה שניות ונעלמים. ביקרתי אצל רופא אא"ג אשר בחן את האוזן המדוברת וטען שאינו רואה דבר (מה שכמובן העלה את רמת החשש כי אין מדובר בבעיה באוזן, אלא במקום אחר, אשר מקרינה על האוזן).

ביקרתי אצל נוירולוג שהאזין לדברים אלו, וטען שמדובר במיגנה, ללא כל ביצוע בדיקה. אני מעוניינת לגשת לקבלת חוות דעת נוספת, ומבקשת את עזרתכם בנקודות הבאות לפני כן -

1. ממה יכולים לנבוע סימפטומים אלו?
    2. האם אכן עליי להסתפק בטענה שמדובר במיגרנה (ללא בדיקה)?
    3. מהן הבדיקות שצריכות להיות מבוצעות במקרים של סימפטומים אלו?
    4. האם עליי לדרוש בדיקות הדמייה? איזה? הלא ל CT רזולוציה נמוכה מאד, ואם יהיה מדובר, חלילה, בממצא קטן, יהיה קשה מאד לאבחנו ב CT, אך מנגד - בדיקת MRI הינה בדיקה יקרה והרופאים אינם "משחררים" אותה בקלות. אם כן, איזו בדיקה עליי לבצע?

רב תודות על סבלנותכם הרבה,
    לחוות דעת נוספות יש חשיבות עליונה עבור מטופלים שמרגישים כי לא קיבלו את הטיפול הראוי.
    אני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר איתן אוריאל
    07/05/2010

כמובן שאינני יכול להוסיף או לחלוק על נוירולוג שבדק אותך והתרשם מהתלונה. במידה ואינך מרוצה מהאבחנה שקיבלת ניתן לפנות לחוות דעת נוספת. ההחלטה לגבי ההתויה לבדיקת הדמיה צריכה להתקבל על ידי הרופא לאחר שביצע בדיקה נויורלוגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך על תגובתך, אך...

שואלת
    07/05/2010

מודה לך על תגובתך, אך כפי שציינתי בהודעתי המקורית - אני מתעתדת לקבל חוות דעת נוספת, ולשם כך שאלתי מספר שאלות. לכן תגובה שעיקרה הוא "במידה ואינך מרוצה מהאבחנה שקיבלת ניתן לפנות לחוות דעת נוספת" איננה הסיבה שלשמה פרסמתי הודעה בפורום זה.

מובן לי שאין יכולת לבצע אבחון דרך האינטרנט, ולכן שאלתי באופן כללי ממה יכולים לנבוע הסימפטומים שתיארתי, וכן את חוות דעתכם, ולא את זו של הרופא שבדק אותי, האם ניתן מענה הוגן לתלונות שפרטתי בפניכם ובפניו והאם עליי להסתפק במענה שקיבלתי, שוב בהתבסס על הפרטים שציינתי, ועל העובדה כי לא בוצעה כל בדיקה גופנית.

רב תודות,
    אני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אך...

ד''ר איתן אוריאל
    07/05/2010

הסיבות לכאבי ראש הינם רבות ומגוונות. לא ניתן להתקדם באבחנה רק על סמך התיאור שמסרת וללא ביצוע בדיקה גופנית נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו