זולפידם כטיפול לפגיעות מוחיות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זולפידם כטיפול לפגיעות מוחיות.
    תמר
    08/05/2010

שלום. אני באמצע שנות ה30 לפני קצת יותר מ5 שנים היתה לי מפרצת הבמוח, שכתוצאה ממנו נותרתי עם שיתוק כמעט מלא ביד וחולשה מאוד חזקה ברגל (אבל נראה לי שאפשר להבין שיש מעט פעילות חשמלית באיזורים האלו שכן השיתוק ממש לא מלא כבעבר), ראיתי את התוכנית על הזולפידם ועל הבחור מדר"אפ שהתעורר מקומה לאחר כמה שנים וגם אחרי שהתעורר המשיכו לתת לו את התרופה ואכן שנים אח"כ עשו לו סקירות מוח כדי לראות את הפעילות לפני ואחרי נטילת התרופה וניתן היה לראות בסורק שלאחר נטילת התרופה המוח שלו היה פעיל בעשרות אחוזים יותר באיזורים הפגועים. מכאן עולה השאלה שלי- האם יכול להיות שהתרופה הזו יכולה להגביר את הפעילות באיזורים שנפגעו אצלי ולשפר את התנועה ביד וברגל? יש ניסויים לכך בארץ? אם כן איך אני יכולה להגיע אליהם.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• באותו נושא

מיקי
    09/05/2010

ראיתי גם את התוכנית בנשיאונל גאורפיק כיצד כדור אחד של סטילנוקס (זולפידום) שיפר את
    מצבם של מחוסרי הכרה. אימי מאושפזת כחצי שנה במוסד סיעודי מחוסרת הכרה לאחר מפרצת,
    במוסד זה דואגים לבריאותו הכללית של החולה אך לא מבצעים כל טיפול נוירולוגי.
    למי ניתן לפנות לגבי בחינת הנושא (הפשוט לכאורה) הזה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זולפידם

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/05/2010

זולפידם היא תרופה המהווה אגוניסט לנוירוטרנספיטור GABA וההתוויה לשימוש בה היא לטיפול בהפרעות שינה.
    לאחרונה מספר פרסומים על תועלת אפשרית של זולפידם בחולים עם הפרעה במצב ההכרה.
    למיטב ידיעתי לא בשימוש קליני עדיין באינדיקציה זאת.
    לא ידוע לי על מחקרים בארץ על תרופה זאת באינדיקציה של חולים בקומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו