כאבי גב - קשר נוירולוגי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב - קשר נוירולוגי
    אני
    09/05/2010

שלום. סליחה מראש על אריכות הדברים. בן32. סובל מעל שנתיים מכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל. כאב מחמיר מאוד במצב שכיבה (בעיקר ברגליים) ממצאים - בלט דיסק. מבחינה קלינית הבלט לא גדול. ניסיתי המון תרופות נוגדות דלקת שלא כ"כ עזרו. טופלתי בתחומי האורטופדיה וראומטולוגיה (פסוריאזיס קל וסקרואיליאטיס) - לא עזר. כל סוגי משככי כאבים ונוגדי דלקת כדוגמת אביטרן, ארקוקסיה, קספו, אטופן - הפחיתו את הכאב רק במעט.
    עקב הכאב הגובר במצב מאוזן קיים אצלי קושי להירדם ולכן נטלתי לעיתים גם כדורי שינה.
    לאחרונה רופא משפחה (מומחה פנימי) נתן לי - אלטרולט וקלונקס כעזר להירדם.
    להפתעתי הכדורים הנ"ל מפחיתים את עוצמת הכאב הרבה יותר מאביטרן, ארקוקסיה ואטופן ! (וכפועל יוצא קל לי יותר להירדם).
    הבעיה - מפריעים לריכוז ונפשית אני מרגיש מעט מבולבל.
    שאלותי:
    1. האם יש לך השערה מדוע כאב בשכיבה חזק מבעמידה (כלומר-בסולם 1-10 שוכב=9 נעמד הופך ל-3 נשכב ולאחר דקה חוזר ל-9).
    2. יש לך אולי הסבר הגיוני איך אלטרולט וקלונקס מפחיתים כאב גב תחתון יותר מאטופן וארקוקסיה.
    3. המלצה על המשך בירור רפואי (באיזה תחום).
    אציין שאני נמצא במצב של "סטרס" הנובע בעיקר מאי פיתרון הבעיה בגב (כמו ביצה ותרנגולת - לחץ מחמיר כאב, הכאב גובר, מתקשה לישון ולמחרת מתפקד פחות טוב - גורם ללחץ..). לפני שנה היה לי שיתוק בל (דרגה 4) שעבר תוך שבועיים.
    כמו-כן עקב מחסור בשינה נוטל הרבה קופאין ובנוסף מעשן כקופסא ביום.
    אודה על התיחסותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב - קשר נוירולוגי

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/05/2010

אתה מתאר כאב גב כרוני. במידה ואובחן אצלך סקרואילאיטיס על סמך בדיקה קלינית והדמייה מומלץ שתמשיך מעקב ראומטולוג.
    לגבי אלטרולט- מדובר בתרופה שמסייעת בכאבים נוירופתים כלומר ממקור עצבי וגם מסייעת בשיפור מצב הרוח. וקסנקס היא תרופה מפחיתת חרדה ומקלה על חרדה.
    כפי שציינת למצב נפשי כגון סטרס יש השפעה ניכרת על כאבים ולכן הרושם הוא כי מומלץ שתמשיך ליטול תרופות אלה.
    בד"כ כאבי גב מוקלים במנוחה ומוחמרים במאמץ. יש צורך בביצוע בדיקה יסודית על מנת לנסות לאפיין את מיקום הכאב, פיזורו, האם קשור ללחץ שורשי.
    במידה והכאבים הם כרונים ומגבילים בתפקוד מומלץ שתתיעץ גם עם רופא במרפאת כאב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך + המשך

אני
    13/05/2010

הייתי היום אצל מנתח עמוד שידרה שעל-סמך MRI אמר שיש DEGENERATIVE DISK DISEASE והמליץ לי לשקול ניתוח לקיבוע בין חולייתי. מכיון שמדובר בניתוח מורכב, זמן החלמה ממושך וסיכונים מניתוחים מסוג זה אני מעוניין לבדוק עוד כיוונים.
    כפי שציינתי בהודעה הקודמת לקחתי בשנתיים האחרונות סוגים שונים של כדורים שחלקם משככי כאבים (אביטרן, קספו) - בעצת אורטופד וחלקם נוגדי דלקת (ארקוקסיה, אטופן) - שניתנו בעצת רמטולוג.
    לאחרונה ניתן לי קלונקס ואלטרולט ודווקא כדורים אלו עוזרים יותר.
    שאלותי:
    1. האם כדאי, לפני האופציה הניתוחית, לפנות לתחום רפואה נוסף - נוירולוג? נירופתיה?
    2. האם עצם זה שהכדורים קלונקס ואלטרולט מצביעים על כך שהבעיה יותר עצבית ממכנית?! כלומר יש מקום (אם קיים?) לטיפול תרופתי בכיון העצבי.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

אני
    14/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח גב

ד''ר מאיר קסטנבאום
    15/05/2010

תמיד מומלץ לפני הליכה לניתוח לשקול את כל האפשרויות.
    במידה והמנתח גב מתרשם שתופעת הכאב נגרמת עקב לחץ משמעותי על שורש- יש מקום לשקול טיפול ניתוחי אולם הדבר תלוי ברצונך ובמידת ההפרעה לתפקוד היומי שלך שנגרמת עקב כאבים.
    במידה וקיימת תועפה כמו הפרעה בשליטה על סוגרים או חולשת רגל אקוטית הדבר מהווה התוויה לניתוח.
    טיפול נוגד כאב יכול לסייע בהקלת הכאב גם אם מקורו לבחץ על שורש.
    לאור זאת מומלץ שתתיעץ עם נוירולוג ורופא כאב ובהתאם לקבל החלטה על המשך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו