בדיקת CT ודופלר עורקי צוואר.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת CT ודופלר עורקי צוואר.
    בתיה
    12/05/2010

שלום רב,

ביצעתי את שתי הבדיקות הנ"ל בגלל שבחודשיים האחרונים יד, רגל וחלק מהשפה הימנית נרדמות לי , לעיתים שלושת המקומות אשר ציינתי ולעיתים רק רגל או יד שפה.
    הייתי רוצה בבקשה לדעת מה אומרים המושגים הבאים : באונה האוקסיפטלית משמאל הודגם אזור היפודנסי תת קורטיקלי עך דלדול של חריצי המח והרחבה של הקרן האוקסיפטלית הסמוכה.
    ממצא של הדופלר בבמוצא של עורק התרדמה הודגם רובד פיברוטי קל, נגרמת היצרות של 15-10%
    במוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד פיברוטי קל מאד, ללא משמעות המודיגמית.
    ברצוני לשאול האם בדיקת דופלר אכן מדוייקת כלומר האם יכולות לסיות סטיות בממצא של ההיצרות?
    כמו כן אודה לכם באם תסבירו לי את המונחים הנ"ל.

לתשובתכם אודה מראש.
    בתיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• CT מוח ודופלר

ד''ר מאיר קסטנבאום
    15/05/2010

לגבי בדיקת דופלר- יתכנו הבדלים קלים בין בודק לבודק בקביעת מהירות זרימת הדם ובהתאם דרגת ההיצרות בכלי הדם.
    בכל מקרה היצרות של 15% אינה משמעותית ולא דורשת כל התערבות.
    לגבי הממצא ההיפודנסי ב-CT - . לפי הכתוב לא ניתן לשלול שבאזור האוקספיטלי היה ארוע מוחי או בעיה אחרת.
    יש לשוב לנוירולוג המטפל שהפנה אותך לבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו