מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיטי או MRI?דינה12/05/2010
לאחר חודשיים של סחרחורות ובחילות.קרקפת שנתפסת לפרקי זמן ארוכים ולחץ בעיניים.חולשות פתאומיות שנרגעות אבל גורמות לחולשה כללית במהלך כל היום. ולאחר שהטענה העיקרית של הרופאים היא לחץ לחץ ושוב לחץ החלטתי שאני אכן בלחץ מזה שאף אחד כולל נוירולוג לא מצאו לנכון לפחות לשלול בעיה אמיתית ולכן אני מעוניינת לבצע את הבדיקות באופן פרטי . (רופא משפחה חושב שאני צריכה לעשות את 2 הבדיקות לראש וקיבה אבל הוא לא מוסמך לתת הפניה...)גם אני רוצה להגיע למקנה שזה לחץ. מותר לי לא?(אגב,אחרי חודשיים סיוט אני אכן קצת מבואסת ....)
השאלות שלי אליכם הן:
1- האם ניתן לבצע MRI או CT ראש באופן פרטי ואם כן היכן?
2- מה נותן מידע מדויק וודאי יותר : MRI או CT?
3- בגלל הבחילות והמיחושים בבטן הייתי מעוניינת לשלול גם בעיה בקיבה. האם במצב כזה כדאי לבצע MRI שיכלול גם קיבה וגם ראש?או שמא עדיף לבצע בדיקה נפרדת למערכת העיכול העליונה (קריא: גסטרוסקופיה)
4-בהנחה שלא מוצאים בבדיקות אלה דבר האם המשמעות היא שזה סוג של מיגרנה (או לחץ...?) ונידונתי לחיות עם התופעות כל חיי?
סליחה על האורך של המייל ועל פריקת התיסכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת ובחילות
ד''ר מאיר קסטנבאום15/05/2010את מתארת מספר תלונות שהופיעו רק בחודשיים האחרונים- בחילות, סחרחורת, לחץ עיני.
כמובן שיש צורך בבדיקת נוירולוג לקבלת כל האנמנזה ובמידת הצורך הפניה לבדיקת הדמיה.
באופן עקרוני MRI מוח היא בדיקה שמאפשרת קבלת יותר מידע מ-CT ברוב הפתולוגיות.
כמובן שהדבר דורש קבלת הפניה מרופא.
לגבי ביצוע הבדיקות באוןפ פרטי- מומלץ שתפני לחברת הביטוח ולברר שם האם הפוליסה מכסה זאת.
בכל מקרה אני חושב שעדיין נדרשת המלצת רופא על ביצוע הבדיקה.
לגבי תלונות הקשורות למערכת העיכול מומלץ שתיעצי עם רופא גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)