מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלונקס - כאביםאני26/05/2010
שלום. סובל שנתיים מכאב גב תחתון עם הקרנה לרגליים. טיפולים שמרניים לא עזרו. עקב הכאבים קשה לי להירדם. לאחרונה הומלץ לי ע"י מנתח לבצע ניתוח קיבוע.
במקביל במהלך השנתיים ניסיתי המון כדורים נוגדי דלקת (ארקוקסיה, נקסין, קספו, אטופן, אביטרן) שהפחיתו את הכאב רק קצת.
לאחרונה אני לוקח אלטרולט (10 מ"ג) וקלונקס. באופן מפתיע (מבחינתי) הכדורים מקלים על הכאב ועוזרים להירדמותי.
לקחתי אותם גם בנפרד והקלונקס הוא הדומיננטי - מפחית כאב וגורם לערפול לפני השינה = עוזר לי מאוד להירדם.
הבעיה -ביום שאחרי קלונקס חש עייפות (קשה מאוד להתעורר) ומרגיש שמשפיע עליי (לרעה) מבחינה פסיכולוגית. (בלבול, פחות חד בדיבור ובחשיבה, פחות מרוכז).
שאלותיי:
1. המלצה, לפני ניתוח, לאיזה תחום רפואי כדאי לפנות (אם בכלל)..
2. המלצה על כדור (אם קיים) עם ההשפעות של הקלונקס ללא תופעות הלוואי שציינתי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר מאיר קסטנבאום26/05/2010מומלץ שתפנה ליעוץ במרפאת כאב בשאלה של טיפול נוגד כאבים כולל הזרקות אפידורליות לפני ביצוע ניתוח.
לגבי כדורים בעלי השפעה לקלונקס- יש מספר תרופות מקבוצת בנזודיאזפינים שדומים בהשפעתם לקלונקס עם תופעות לוואי דומות אך מאפיינים שונים מבחינת משך השפעה, זמן מחצית חיים.
אין כדור ללא תופעות לוואי.
במידה ולקלונקס השפעה טובה על הכאבים כדאי לנסות אולי לשנות את המינון שאתה נוטל ואת שעת לקיחת הכדור על מנת לנסות להפחית את תופעות הלוואי הלא רצויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
אני28/05/2010ביצעתי זריקות אפידורל - לא הועיל.
עד כה בדקתי כיוון אורטופדי והומלץ לי לאחרונה לבצע ניתוח.
לפני ניתוח, אני מעוניין לבדוק כיוון נוירולוגי.
שאלתי - האם בנוירולוגיה קיימת התמחות לעמוד שידרה? או שכל נוירולוג שאליו אפנה יוכל לתת לי מענה. (או שאני צריך לפנות לנוירוכירוג).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
ד''ר מאיר קסטנבאום29/05/2010נוירוכירורג המומחה בעמוד שדרה מבצע את הניתוח.
ניתן להתיעץ גם עם נוירולוג, רצוי עם מומחיות בתחום הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)