מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות EEG-בבקשה הסבר !תמי08/06/2010
לפני 3 שנים עברתי זעזוע מוח קשה. בוצע סיטי ונמצא תקין.
לפני כ-שנה כאבים בפרקי האצבעות בלילה ולפנות בוקר ותחושת יובש בפה
ובעיניים .לתקופה מסויימת עלייה באנזימי כבד שירדה, פרט לאלקליין פוספטז שנשאר גבוה(180)
מבירור ראומטולוגי נמצא יובש בפה במיפוי בלוטות רוק ויובש עיני
אך נתונים של ב. דם לא מראים דבר-חושדים בסיוגרן.
עקב תחושת חוסר ריכוז ומידי פעם כאבי ראש כמו תחושת צמרמורות בראש
עברתי בדיקה גופנית אצל נויירולוג שנמצאה תקינה ורמיזה לזה שאולי אני בדיכאון
או בלחץ. למרות שאינני.
נשלחתי לבצע בדיקת EEG והתוצאה:
פעילות בסיס אחורית 12 לשניה
לאורך התרשים נצפו מס התפרצויות של פעילות חדה וגבוההת תנודה 7-8 לשניה
בגמר התרשים נצפתה באזור פרונטו-טמפורלי שמאלי פעילות חדה וגבוהת תנודה
בטווח התטא 5 לשניה. בהבהובים ללא שינוי.
לסיכום תרשים חולני לגיל עקב הכילו פעילות אירטטיבית ומוקד תטא פרונטו טמפורלי שמאלי
אני עכשיו די בלחץ. מה זה אומר? יש לי תור לרופא עוד הרבה זמן?
האם קשור לזעזוע מוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תמי
רמי25/05/2015היי
אני סובל מבעיה דומה ואשמח להחליף מדידע בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת EEG
ד''ר מאיר קסטנבאום08/06/2010תוצאת ה-EEG מדגימה פעילות חשמלית לא תקינה.
לא תמיד לפעילות חשמלית לא תקינה יש בהכרח ביטוי קליני.
לעיתים בעקבות חבלת ראש נגרמת פגיעה שגורמת לפעילות חשמלית לא תקינה.
מומלץ שתקדים בדיקתך אצל נוירולוג להחלטה על המשך בירור וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
תמי08/06/2010האם יש לזה טיפול?
האם יש מקום לחשש מגידול או משהו כזה? יש מקום לבצע סיטי או MRI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת אבל עוד שאלה אם אפשר
תמי08/06/2010האם זה מעיד על אפילפסיה?
יש לי כבר במשך כשנה כאבי מפרקים בכפות הידיים-האם יכול להיות קשור?
גם חשדו בסיוגרן-האם יש קשר לתוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEEG
ד''ר מאיר קסטנבאום09/06/2010ביטוי של כאבי פרקים, ידיים ויובש בעיניים ובפה לא קשור לפעילות חשמלית לא תקינה.
לגבי טיפול תרופתי- קיימות תרופות רבות לטיפול בארועים פרכוסים.
בהחלט יש מקום לביצוע הדמיה מוחית במידה ולא בוצעה לאחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד ועוד שאלה...סליחה
תמי09/06/2010האם הכוונה בארועים פירכוסים לאפילפסיה?
והאם אלקליין פוספטז יכול להיות גבוה ממקור זה של המוח? (היות ולא נמצאה עדיין סיבה אחרת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
ד''ר מאיר קסטנבאום10/06/2010הכוונה לפעילות חשמלית לא תקינה.
על מנת להגדיר אפילפסיה יש צורך בארועים חוזרים עם ביטוי קליני.
אלקליין פוספט אינו ממקור מוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון ושאלות נוספות
תמי17/06/2010קודם כל מודה על התשובות.
רציתי לשאול אם יכול להיות מצב שלחץ מתמשך לתקופה ארוכה יביא לתוצאה
כזו וברגע שהלחץ ירד זה יכול להשתנות?
בינתיים נשלחתי לבצע MRI מוח וגם מיפוי מוח-האם לא מספיק בדיקת MRI?
מה מיפוי נותן שMRI לא יכול לתת?
האם התוצאה שלי יכולה להיות סתם משהו שיעבור או שזה בהכרח משהו שיצריך
טיפול כשלהו?
אני פשוט קצת במתח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)