מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Visual Snowגולש23/06/2010
שלום, אני בן 16 כבר מאז שאני בן 10 התחלתי לראות מיליוני נקודות רבות שמרצדות בראייה, בדומה ל'אפקט השלג 'בטלוויזיות ישנות.
הייתי אצל רופא עיניים כבר לא מעט עקב תחושה של החמרה במצב, והתיאור שלי כוון אותו דווקא אל מחלה בשם floaters שהיא זבובים/לכלוכים הנצאים בג'ל הנמצא בזגוגית העין והם מרחפים בראייה באור יום עם המבט שלך.
הרופא צדק, באמת יש לי floaters אך מעט מאוד ולא זה מה שמפריע לי בחיי היום יום.
יום אחד עליתי על זה שאולי מה שחושבים שיש לי זה לא באמת מה שיש לי והתחלתי לעשות מחקר מעמיק באינטרנט עד שמצאתי תופעה בשם Visual snow.
היא לא תופעה מוכרת בארץ, את זה אני לפחות מסיק מכך שאין אפילו תוצאה אחת נורמלית בגוגל בשפה העברית.
לכן מצאתי את עצמי קורא מאמרים, כתבות וקורא הודעות של אנשים בפורמים על התופעה הזאת.
מסתבר שיש לי לא מעט סימפטומים משותפים לאנשים האחרים.
ה- visual snow הוא רק הסימפטום הראשי, יש גם טינטון באוזניים (שאני שומע בשעות הלילה) ותמונות מאוחרות (after images, כלומר כאשר אני מזיז את היד אני יכול לראות ממש שובל של התזוזה של היד )
ההשקעה של האנשים בהמחשת הראייה הזאת בחו"ל היא מדהימה, צירפתי תמונה שמתארת בדיוק רב את הראייה שלי שכוללת visual snow וגם floaters.
ה- visual snow הם סימנו בצבע לבן כמו שלג, אך לא תמיד יש לו צבע, אצלי הוא יותר חסר צבע כמו שקוף או שחור.
אני יכול עכשיו לומר בוודאות, אני יותר מבטוח שזאת התופעה שאני סובל ממנה חקרתי מספיק המון כדי להצהיר על כך (אני יודע שמחפשים באינטרנט ורואים סימפטומים יכולים לחשוב שיש כל מיני מחלות בלי להבין, אבל פה זה לא העיניין).
אין ספק שמדובר בתופעה נוירולוגית שקשורה במוח, רציתי לדעת האם ידוע לך על התופעה הזאת,
איזה מן בידיקות אצטרך לעבור, והאם יתכן שיפור במצב?
תודה רבה רבה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר visual snow
ד''ר אבי גדות23/06/2010נראה שעשית מחקר רציני ומעמיק בנושא.
למרות קביעתך שזוהי בודאות האבחנה אני ממליץ לפנות לנוירולוג כדי לאמת את האבחנה ואם יש צורך לבצע בדיקות מכוונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסנוזילן
איציק מנאמן25/06/2010אינני רופא.
ישנם המון דרכים לטיפוח נוירולוגים
אחד מהם זה סנוזילן.
ישיבה בחדר לבן לצורך שליטה או ריסון גרייה חושית
בקש לבצע בדיקה בחדר זה בבית חולים ךווינשטיין או באיזי שפירא ברעננה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מהתופעה גם כן.....אתה לא לבד
לי18/07/2010היי לך,
בחרתי לכתוב לך כי אני יודעת באיזו מצוקה הייתי ולכן אני מקווה שתקבל את תגובתי.
אני סובלת מ VISUAL SNOW קרוב ל 5 שנים, זאת בנוסף לסימפטומים אחרים אותם תיארת וסימפטומים נוספים אותם לא ציינת, אך ייתכן ואתה סובל מהם ולא מקשר אותם להפרעה המרכזית.
אני יודעת בודאות מה הגורם אצלי לאותם התופעות.
לפני כשנתיים וחצי אובחנתי במקרה כסובלת מהפרעה אוטואימונית, כלומר יש בגופי נוגדנים עצמיים.
גיליתי כי ההפרעה הויזואלית אכן יכולה להופיע באנשים שאותרו בדמם נוגדנים עצמיים (מופיע בויקפדיה)
ייתכן וקיימות סיבות נוספות ואחרות אצל אנשים אחרים, אך כיוון ואני בטוחה שאצלי זאת הסיבה (ואיתרתי אנשים נוספים באתר בנושא שהתגלו בגופם נוגדנים עצמיים), אני ממליצה לך בחום רב לפנות לראומטולוג שמתמחה בתחום לתאר באוזניו את הסימפטומים ולשכנע אותו כי יתן לך הפניה לבדיקת נוגדנים עצמיים (ויש רבים כאלו).
קח בחשבון כי לא כל אחד הסובל מקיום הנוגדנים יש לו את הפרעת הראיה ולכן ייתכן והראומטולוג לא מכיר את התופעה הספציפית.
אני ממליצה כי תעשה את הבדיקה על מנת לאשר או לשלול את קיומםו בגוף.
במידה ויתגלו נוגדנים, עלייך להיות במעקב.
נוגדנים עצמיים יכולים להיווצר במהלך החיים בגופו של כל אחד מאיתנו , פעמים רבות עקב זיהום כמו מחלת הנשיקה.
יש לא מעט אנשים שנוצרו בגופם נוגדנים עצמיים ואינם יודעים זאת.
בהצלחה!
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהערכתי זו אחת מתופעות הזיקנה לכן
אני18/07/2010לא ברור לי מה קורה כאן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)