רדימות וכאב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רדימות וכאב
    אני
    27/06/2010

ד"ר שלום. מצטער מראש על אריכות הדברים. בן 31. לפני שנתיים וחצי, בזמן תקופה לחוצה בה ישנתי ממש מעט, קמתי בוקר אחד עם תחושה מוזרה וכואבת בחלק הימני של הפנים - בין אוזן ימין לסנטר כאב חד, כאב באוזן עצמה (או קורן לאוזן) וכאב בחלק הימני של הפה ממש כאילו כואבות לי כל השיניים הימניות, תחושת רדימות בחלק הימני של השפתיים, כאב בעצם שמתחת לעין ימין ובעצם שמתחת לרקה הימנית. הכאב החזק ביותר היה באחת השיניים (שן למטה - אחת לפניי הטוחנות) . מידיי פעם הרגשתי זרמים, לחצי שניה כל פעם, באיזור הימני של השפתיים.
    פניתי אז לנוירולוגית שהפנתה אותי ל-MRI ראש שיצא תקין. היא אמרה שזה כנראה איזה גיד שנתפס ואין מה לעשות מלבד לקחת משככי כאבים, אך עם הזמן זה עשוי להשתפר.
    ואכן לאחר מספר חודשים הכאב פחת כל יום קצת, עד שכמעט ונעלם, ובשנה וחצי האחרונות היה לי כאב ממש חלש באותה השן, מעט רדימות בצד ימין של השפתיים ורדימות קלה בחלק הימני של הסנטר.
    היום - הייתי בטיפול שיניים פשוט - סתימה בצד ימין למעלה. רופאת השיניים הזריקה לי חומר הרדמה וכעת, 5 שעות לאחר הטיפול, יש לי כאבים בדיק כמו לפניי שנתיים וחצי !.
    אודה לך אם תוכל אולי להסביר לי מה התופעה הזאת, האם ניתן לטפל (אולי ניתוח לשחרור העצבים), האם כמו שהחומר המרדים עודד את עוצמת התופעה יש אולי חומר שניתן להזריק שיעשה פעולה הפוכה?!.. כל השערה והמלצה שלך להמשך בירור תתקבל בברכה מפני שהדבר מאוד מציק וכואב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רדימות וכאב

הוספת תגובה

• כאב פנים

ד''ר אבי גדות
    27/06/2010

ישנם סוגים שונים של כאבי פנים. כאב בפנים המופק במגע קל ומופיע כמכות חשמל כפי שאתה מתאר יכול להיות טריג'מינל נוירלגיה שהוא כאב הנובע בשל מעורבות של עצב 5 האחראי לתחושה בפנים.
    כאב כזה יכול גם לנבוע מהשיניים ומסיבות אחרות.
    בכל מקרה יש לפנות לנוירולוג לשם אבחנה מאחר וכאבי ראש ופנים הם תחום נוירולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו