אבחון דמיאלינציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון דמיאלינציה
    אייל
    30/06/2010

שלום רב,
    אני סובל כחודשיים מחולשה ברגליים שבחודש האחרון
    התפשטה גם לידיים,חולשה אשר מתבטאת בהרגשה של חוסר שיווי משקל,סחרחורות,כאבי ראש, הרגשה שאני עומד ליפול , בעיה בלהרים דברים/להוריד ממקום גבוה וכו'.לאחר בדיקה אצל ניורולוג במיון הומלץ לי לבצע mri עמוד שדרה ומוח, בדיקות sep,vep וbera
    כמו כן לבצע מספר בדיקות דם. כל זאת על מנת לשלול את מחלת הדמיאלינציה. בעת בדיקת הsep שביצעתי היום הרופאה נגעה בעמוד השדרה ובדקה אותו, תוך כדי הבדיקה היא מילמלה את שם המחלה שמנסים לשלול דמיאלינציה. שאלתי היא האם באמת אפשר להבחין במחלה רק מבדיקה אנושית של עמוד השדרה?(היא ביצעה את הsep כרגיל וכרגע אני מחכה לתשובה שאמורה להגיע תוך שבועיים) 2. במקרה ואכן אני סובל ממחלה זאת מה זה אומר לגבי המשך שירותי הצבאי (אני כרגע משרת בסדיר)
    תודה על העזרה והתמיכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון דמיאלינציה

הוספת תגובה

• אבחון מחלה דמיאלינטיבית

ד''ר מאיר קסטנבאום
    30/06/2010

אבחון מחלה דמיאלינטיבית דורש ארועים קליניים שמתבטאים בחוסר נוירולוגי בשילוב עם ממצאים בהדמיה (MRI מוח ועמוד שדרה). קיימות בדיקות עזר נוספות כגון bera, ssep, vep.
    בכל מקרה לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל מנוירולוג הסבר על הממצאים והמשך בירור.
    החלטה על ניתן להמשיך בשירות צבאי במידה ומאובחנת מחלה דמיאלינטיבית הינה בהתאם לספר הפרופיל הצבאי ובהתאם להחלטות ועדה רפואית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שירה
    05/06/2014

שלום רב,

לאחרונה אני סובלת מחולשה בגפיים, סחרחורות נוראיות וכאבי ראש. אני לא מסוגלת לעשות הליכות וכל פעילות גופנית אחרת. כמו"כ איבדתי את התחושה בצד השמאלי של הגוף פעמיים ב-3 החודשים האחרונים. בפעם הראשונה קמתי בבוקר ופשוט גררתי את הצד השמאלי. לא הרגשתי את כל צד שמאל מהכתף עד אצבעות הרגליים. זה עבר לבד תוך 24 שעות. בפעם השנייה אי התחושה היתה ביד שמאל. הכאב התרכז בעיקר באצבעות. מה שמנע ממני לקפל את היד.הגעתי למיון לאחר שהאב התגבר. נוירולוג בדק אותי ושלח אותי למעקב נוירולוגי... בהמשך ניגשתי גם לאורטופד כדי לברר אולי יש סיבה אחרת לכאב...גם הוא הפנה אותי לנוירולוג. הנוירולוג שלח אותי לMRI מוח לאור בבינסקי בצד הסימפטומי. לא הבנתי מה זה??? אשמח לדעת במה מדובר? אני מאד לחוצה ומוטרדת. אשמח לעזרתכם.

תודה מראש!
    יום נפלא
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    06/06/2014

לשלול ארוע קטן במוח או מחלה דלקתית אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אים את חיילת ואים יש קשר רפואי

אני
    30/06/2010

מתועד שזה הגיע מתנאי שרותך או עקב שרותך תגישי תביעה לנכות ממשהב"ט דרך זכויות ,או עורך דין שמיתמחה בתביעות משהב"ט,אים יש לך את אותה בעייה באזרחות כלומר לפני שהיתגייסת וזה החמיר רק בגלל תנאי שרות גם כאן כדאי לך להיוועץ אצל עורך דין ואו בזכויות ,על כל פנים אים תחליטי לתבוע את משהב"ט בתביעת נכות זיכרי רק שחתמת על וויתור סודיות והם יפנו לקופ"ח שלך כדי לבדוק אים רשום משו על שמך בנושא זה או הקרוב אליו בקיצור יש להם כל הקריידיט כדי ליתן להם כל חומר רפואי עלייך מכל מקום ומקום כולל בתי חולים וחברות ביטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו