בדיקת MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת MRI
    בתיה
    01/07/2010

שלום רב,

ביצעתי בדיקת MRI וברצוני לשאול לגבי הממצאים הבאים :

בחומר הלבן התת קורטיקלי הפרי ונטריקולרי מודגמים אותות חריגים שיכולים להתאים למחלות כלי דם קטנים.
    כמו כן מודגם אוטם ישן אוקוסיפטלי שמאלי ללא עדות להגבלה ב - DWI ללא עדות להאדרה פתולוגית וללא עדות לתהליך תופס מקום אני רוצה בבקשה לשאול באם יש קשר בין האוטם למחלת כלי דם ? האם אני צריכה לעבור בירור אצל מומחה לכלי דם ?
    כמו כן יתר נתוני הבדיקה תקינים לחלוטין.
    ברצוני לציין שאני נוטלת אספירין במינון של 325 מ"ג בגלל ביקור אצל ניורולוג עקב הרדמות יד, רגל ושפה בצד ימין לעיתים יחד ולעיתים לסירוגין מזה מספר חודשים.

לתשובתך אודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת MRI

הוספת תגובה

• תשובת MRI

ד''ר מאיר קסטנבאום
    02/07/2010

הממצאים בבדיקת ה-MRI מדגימים שהיה אוטם (שבץ מוח) ישן באזור אחורי.
    בנוסף האותות החריגים שמודגמים יתכן ונגרמו ע"י ארועים מוחיים בכלי דם קטנים.
    מומלץ איזון גורמי הסיכון במידה ויש- יתר לחץ דם, סכרת, כולסטרול והפסקת עישון במידה ואת מעשנת.
    כמוכן יש להמשיך טיפול באספירין למניעת ארועים מוחיים נוספים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך.

בתיה
    03/07/2010

שלום רב,

תודה על תשובתך אבל אני רוצה לשאול :

ראשית כל אני אישה בת 43 עד עצם היום הזה בריאה לחלוטין, לא מעשנת, לחץ דם תקין, אין לי סוכר ואין לי כולסטרול.
    בגיל 42 הריתי באופן ספוטני, לצערי הרב ההריון הסתיים בשבוע 24 לאחר רעלת הריון מאד חריפה, העובר לא שרד מכיון שהיה מאד קטן.
    לאחר מכן עברתי בירור מקיף לגבי מה שקרה עברתי בירור קרישה מקיף ובו נמצא שאני הטרוזיגוטית
    ל - MTHFR ללא משמעות קלינית וכן הטרוזיגוטית למוצטיה 20210 בפרוטרומבין ואז נאמר לי שזה יכול להסביר את הסיבוך ההריוני.

שאלתי אם כן האם לאור הממצא ההמטולוגי יכול להיות שזה גרם גם לאוטם הישן ? או שמא ההריון
    גרם לכך ?

לתשובתכם אודה מראש.
    בתיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו