מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת ct בבקשה תשובה מהירהשאלה01/07/2010
שלום אני חיל בקרבי ועשיתי בדיקת ct בגגל כאב גב וחולשה וזרמים ברגל שמאל. בבדיקת ct רשמו לי שין עדות לבליטת דיסק מה שכן רשמו לי: קיימת ספינה ביפידה אוקולטה ב-L5 קיים דיסרפיזם של הסאקרום. לסיכום רשמו: ללא עדות לבלטי דיסק. שינויים גרמים ב_L5 ובסאקרו (ריאנט אנטומי).
מה זה אומר? אני סובל מכאב גב וזרמים ברגל שמאל וחולשה ברגל. במיוחד כאשר אני הולך הרבה
אני מרגיש כאבים וחולשה ברגל וכאב בגב אני לא יכול לרץ אני מרגיש חולשה .ויש לי כאב בגב כאשר אני מרים משקל כבד אז אני סובל מכאבים מאוד חזקים במיוחד בלילה כול עוד אני במנוחה הכאב נרגע לי. בנוסף באחד הפעמים היתי במיון וגילו אצלי ירידה בתחושת פיזור ברגל שמל לאחר שהרגשתי את הרגל רדומה וכאבים מאוד חזקים. אני כבר לא יודעה מה לעשות ולמי לפנות לאורטפד או לנוירולג (היתי רוצה לעשות את זה באפן פרטי)? למרות שכבר היתי אצל אורטופד צבאי והוא אמר שאני יכול לחזור לשרת רגיל אומנם זה היה לפני הבדיקה. האם אחשב אחרי הבדיקה ולמרות הכאבים שיש לי אני יכול להיות חיל קרבי? כי עם כל הרצון שלי להיות חיל קרבי אני מרגיש שאני פשוט לא מסוגל. בבקשה תשובה מהירה מה יש לי ומהאני צריך לעשות ? לפני שאני חוזר לבסיס
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת CT
ד''ר מאיר קסטנבאום02/07/2010בדיקת ה-CT לא מדגימה סיבה לחולשה ורדימות ברגל שמאל עליהם אתה מתלונן אולם יתכן שיש לחץ על שורש של עצב שבדיקת ה-CT לא מזהה.
בדיקת MRI היא בדיקה עם רזולוציה טובה יותר.
מומלץ לשוב לנוירולוג/אורתופד להערכת פיזור החולשה וההפרעה התחושתית ובהתאם להחליט על הצורך בביצוע MRI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)