המתנה או טיפול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המתנה או טיפול?
    שחר
    04/07/2010

שלום,
    אשתי התאשפזה שלשום,בבי"ח במרכז הארץ, לאחר כאב ראש חד מאוד שלא חולף (בחיים לא ראיתי אותה כך) וכאב בעורף.
    בוצעו שני צילומי CT המצב הוא שהרופאים אינם בטוחים האם הבעיה היא שיש תסחיף או "עורק שהוא טיפה קרוע" (זה מה שהבנתי) בצוואר.
    כרגע היא במחלקת נוירולוגיה להמשך מעקב, מחוברת למוניטור. בנתיים אין שיפור במצבה.
    מדאיג אותי שאם זה תסחיף אז הרי מדובר על הימור בחייה וזה עלול להסתיים רע מאוד. מצד שני אם יתנו תרופה לדילול הדם אז עורק קרוע זה גם דבר לא נעים במיוחד.
    אני חושב שעדיין הסיכון להפגע מתסחיף רב מידי ולכן יש לטפל בו. מצד שני אני רחוק מלהיות מומחה.

אז אחרי כל הסיפור הארוך הזה להלן שאלותי:
    האם הכיוון שלי נכון שעדיף לטפל בתסחיף שאולי לא קיים רק כדי למנוע פגיעה אפשרית?
    במידה ורופאי המחלקה לא מסכימים איתי האם יש דרך לקבל חוות דעת אחרת?
    מה דעתכם על כך שאקח את אישתי לבי"ח אחר, האם יקבלו אותה שם?

בתודה מראש
    שחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המתנה או טיפול?

הוספת תגובה

• טיפול

ד''ר איתן אוריאל
    05/07/2010

הסיפור איננו ברור לי, אני מניח כי קיים חשד לדיסקציה בכלי דם צוארי. אני מציע לבקש שיחה עם נויורווג מומחה למחלות כלי דם של המוח מהמחלקה. בנוסף כדאי לברר האם בוצעה בדיקה המדגימה את כלי הדם הצוארים (CTA,MRA) ומה היו תוצאותיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו