מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- "אירועים אפילפטיים"מבולבלת07/07/2010
אני בת 33 חולה מזה כבר 20 שנה בדיכאון מז'ורי.
מטופלת תרופתית וכן לפני חודש וחצי סיימתי סידרה של נזעי חשמל.
שלשום בשעה 11 בלילה היו לי שני אירועים של איבוד הכרה, נפילה לריצפה ופירכוסים {חצי שעה בין אירוע לאירוע).
אירועים כאלו קראו לי כבר 4 פעמים בעבר בטווח של השנתיים האחרונות (התחילו כשהייתי בהריון תמיד הופיעו בלילה בבית)
אך לעולם לא הופיעו בצמידות כזו (הופיעו כאירוע יחיד מדי מספר חודשים) כמו כן הפירכוסים הפעם היו חזקים יותר.
נוירולוג שבדק אותי אמר שזה יוצא דופן שאני מסוגלת לזכור את הפירכוסים שכן בד"כ כאשר מפרכסים אז שרויים בחוסר הכרה, אך מצד שני לפי התיאור שנתתי לו הוא קבע שאלו בהחלט פירכוסים. נישלחתי לeeg שהיה תקין ולct מוח שטרם ביצעתי.
כמו כן קיבלתי טיפול בדפלפט כרונו - בתחילה 500 מ"ג ביום ולאחר שבוע לעלות ל1000.
אני מתלבטת אם לקחת את התרופה שכן אני נוטלת כבר המון תרופות לדיכאון המג'ורי וכן אני מתכננת לנסות ולהיכנס להריון בקרוב.
שמעתי שלדפלפט יש הרבה תופעות לוואי וממש לא הייתי רוצה להתחיל ולנטול אותה.
האם אין תרופה חלופית?
האם גם כשהאירועים קוראים בתדירות נמוכה יש לקחת תרופה נוגדת פירכוסים?
ומה בנוגע להיריון? לפי מה שהבנתי התרופה אסורה בהריון.
האם אירועים כאלו של איבוד הכרה ופירכוס גורמים נזק לגוף?(חוץ מהמכות שיכולות להיגרם עקב הנפילה) בסה"כ הפירכוסים הללו דומים לאלו שגרם להם הטיפול החשמלי. לא?
אשמח מאד לתשובות כי אני מאד מבולבלת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירועים
ד''ר איתן אוריאל07/07/2010בדיקת EEG תקינה איננה שוללת אפילפסיה. טיפול בדפלפט עשוי להיות בעיתי בהריון ,ובמידת האפשר, יש לשקול טיפול חלופי. מאחר ומדובר בסיפור מורכב אני מציע לפנות לנוירולוג שיקבע האם אכן מדובר בפרכוסים אפילפטים ויקבע טיפול מיטבי בהתאם לכל הנתונים. בשלב זה אני ממליץ לשמוע להמלצות הרופא שבדק אותך והתרשם ישירות מהמקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירי07/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)