מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש מתמשכיםאלדד18/07/2010
שלום. אני בן 21, וסובל כשנה מכאבי ראש, אשר מתבטאים בכמה צורות:
1. כאב בחלק האחורי של הראש
2. לחץ כללי בראש, אשר מתגבר בזמן תנועות חדות
3. כאב מאחורי עין אחת (תמיד אותה עין)
הכאבים מופיעים יחד או לסירוגין, כמה ימים בשבוע, מתחילים בהדרגה אחה"צ או בערב, ומפסיקים אחרי כמה שעות. בדרך כלל הכאב די עמום, ולא משבית תפקוד.
בדיקת דם ובדיקה נוירולוגית יצאו תקינות. אין תסמינים נוירולוגיים, בחילות או הפרעות בראייה.
תמיד היה לי יובש בעיניים, ושמתי לב שהעין שמאחוריה מופיע הכאב רגישה יותר ליובש, ולפעמים מופיעים בה כלי דם בולטים. בדיקות אצל רופא עיניים, כולל לחץ תוך-עיני, יצאו תקינות.
אני מבלה את רוב הזמן בישיבה מול המחשב, לאו דווקא בתנוחה נכונה. שמתי לב לקשר בין הופעת כאבי הראש לימים בהם אני חורג מהשגרה ועומד במשך כמה שעות, למשל. בנוסף, בחלק מהמקרים הכאב מתחיל באזור החיבור בין הצוואר לגולגולת.
העליתי בפני הנוירולוג את האפשרות לכאב ממקור אורתופדי, אבל הוא הסתפק בהפנייה לבדיקת CT ראש + אורביטות.
לאחר מכן התייעצתי בפורום כאב, שם הציעו שאבצע "באותה הזדמנות" CT עמוד שדרה צווארי.
אני מאוד לא נלהב לבצע בדיקת CT בגלל הקרינה. ולמיטב הבנתי, כל אזור שמוסיפים לבדיקה מאריך את החשיפה. בנוסף, ההפנייה שיש לי כרגע היא לCT ראש + אורביטות.
בהתאם לתיאור הבעיה, האם נשמע שיש צורך בבדיקת CT בכלל? האם יש טעם להוסיף CT צווארי לבדיקה, למרות החשיפה הממושכת?
בנוסף, אשמח אם תוכלו להשיב על שאלה כללית יותר: האם קיים הבדל באיכות או בטיחות מכשירי הCT במכונים שונים?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
אלדד18/07/2010הנוירולוג הפנה אותי גם לבדיקת EEG. אני לא רואה סיבה לחשוד שיש לי אפילפסיה או בעיה אחרת שEEG יצביע עליה, כך שהבדיקה נראית כמו טרחה ללא צורך. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסכנה ב CT ?
נועה18/07/2010היי אלדד
גם לי יש את אותם תסמינים מזה חודש וחצי הייתי אצל נירולוג והוא לא סכים להפנות אותי לCT בטענה שאין טשטוש ואין הקאות. הם מישהו יכול להסביר לי מה הסכנה ב CT ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
ד''ר מאיר קסטנבאום20/07/2010כאבי ראש במשך שנה שלא מוכרים מהעבר דורשים בדיקה וביצוע הדמיה מוחית.
לגבי הצורך בהדמיה צוארית - תלוי האם יש רגישות על פני צואר, האם כאב מקרין לידיים, האם הפרעות תחושה בגפיים.
בשלב הראשון אני חושב שהדמיה מוחית צריכה להתבצע לצורך שלילת פתולוגיות אפשרויות ובמידה וימשכו כאבי הראש יש לשוב לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)