מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצבי ראיה ושיתוק מוחיןי19/07/2010
שלום דר' אני בן 22 וכבר מעל לשנה אני במעקב לגלאקומה הגיעו אלי תוצאות OCT ויש הדקקות וירידה בעובי שכבת הRNFL. הבעיה היא שאני כאמור גם משותק מוחין, וזה לא יוצא לי מהראש.
בשיתוק מוחין נפגעים תאי עצב במוח, ועצב הראייה הוא חלק ממערכת העצבים המרכזית לא? כלומר זו שנפגעת...
ומצד שני המחלה הזאת מתאפיינת לרוב בפגיעות סטטיות, אז השאלה שלי האם אכן יש קשר?
חרשתי את הרשת גם בעברית וגם באנגלית. בקשר על הנושא וכל מה שמצאתי היה איזה מחקר שלילדים עם CP יש דיסקיה גדולה.
סליחה על האורך, אבל האם מישהו מצוות הנוירולגים יכול לכוון אותי איזה תחום נוירולוגי יכול לשפוך אור מסוים על העניין הזה?
זה מוזכר איכנשהו בספרות המקצועית?
תודה מקרב לב!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאוקומה
ד''ר מאיר קסטנבאום20/07/2010הבדיקות שעבר מטרתם לבדוק את תפקוד עצב הראיה.
שיתוק מוחין היא בעיה שנגרמת מלידה ולא בעיה מתקדמת לאורך החיים.
מומלץ המשך מעקב רופא עיניים וטיפול בגלאוקמה למניעת הפרעה עתידית בתפקוד עצב הראיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)