לקונה בגזע מוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקונה בגזע מוח
    משה
    27/07/2010

שלום רב
    לפני חודשיים וחצי עברתי הפרעת קצב שהתחילה כרפרוף ועברה לפרפור טופלתי בשוק חשמלי ובנוגדי קרישה והקצב לב חזר לסינוס
    לאחר התייעצות עם רופא מומחה הומלץ לעבור אבלציה למניעת הישנות ההפרעות קצב
    עברתי את האבלציה לני כחודש.
    כשבוע לאחר האבלציה חשתי חוסר תחושה קל בצד ימין של הפנים ופס של חוסר תחושה ביד ימין, אושפזתי בוולפסון למלחלקה הנוירולוגית הם לא ראו ממצאים מיוחדים והחליטו על c.t ליתר בטחון שיצא נקי למעט סינוסיטיס שנראה בו- יש לציין שהם ייחסו את רוב התסמינים ללחץ הנפשי שעובר עלי בזמן האחרון- (כל הסיפור עם ההפרעות קצב, האשפוזים ותקופת המבחנים בה אני נמצא-אני סטודנט באונ' ת"א).
    כאמור לאחר השחרור החוסר תחושה עבר גם לכף רגל ימין (בעיקר באצבעות-תחושת התפסות)

יש לציין מספר דברים:
    לפעמים החוסר תחושה/נמלול מורגש גם בצד שמאל (ברגל לפעמים)
    מדובר בתחושת אי נעימות קלה כמו לחץ או נמלול באזור.
    זה בא וחולף לפעמים יום עם בלי לפעמים עם בד"כ בפנים זה נשאר
    טופלתי במדדלי דם כחודש אחרי ההפרעות קצב- לאחר מכן לפני האבצליצה הקרדיולוג שביצע את האבליציה אמר שאין בהם עוד צורך וגם הקרדיולוג המטפל בקופת חולים אמר שאין צורך ואף בוולפסון במחלקה הנוירולגית לא ציינו שיש לקחת מדללים.

הייתי היום אצל נוירולוג בקופת חולים והוא תחילה אבחן רפלקסים ערים בצד ימין לאחר שביקשתי שיבחן שוב הוא שם לב לרפלקסים ערים בכל הגוף (הוא אמר שאין שוני משמעותי בין הצדדים) אבל הם ערים מאוד.
    הוא חושד בלקונה בגזע המוח והורה על mri.
    אך בגיל 4 עברתי סגירות asd ונותרו לי ברזלים בבית החזה שלפיו לא מאפשרים את ביצוע הmri.

הוא אמר שהגישה הזהירה היא לקחת אספירין במינון נמוך לאלתר.

הייתי מאוד רוצה חוות דעת על המקרה וגם התחייסות לשאלות שצצו אצלי:
    איך יכול להיות שהתחושות האלו התחילו רק חודש לאחר ההפרעות קצב ורק שבוע ומשהו לאחר האבלציה, האם זה לא שולל קשר ישיר אליה, שכן אם זה היה מהם אז ההשפעה הייתה מורגשת מיידית?

בהנחה שיש באמת את הלקונה האם אין דרך אחרת ודאית למצוא אותה. על אף הברזלים וגם האם האספירין יכול להמיס אותה?

אני כרגע מאוד במצב חרדתי, הדבר בא לי די כשוק כי עד עכשיו כל רופא שהייתי אצלו שלל מיידית אפשרות של קריש ואמר שאין לי מה לדאוג ושזה מאחורי כבר.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקונה בגזע מוח

הוספת תגובה

• תופסת קטנה

משה
    27/07/2010

רק תוספת אני מטופל כיום בקרדילוק 1.25 ובאיזה תוסף של ויטמנים טריפל b- ואת הגיל שלי שכחתי לציין- 23 אפ זה חשוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אבי גדות
    28/07/2010

גילך אכן צעיר להווצרות אירוע מוחי על רקע טרשת עורקים. לגבי אירוע מוחי על רקע הפרעת קצב הדבר אפשרי אך לדבריך נשלל על ידי מספר נוירולוגים.
    אם עדיין ישנן תופעות של חולשת צד או חסרים נוירולוגיים מומלץ להבדק שוב.
    לגבי בדיקת המוח, ישנן בדיקות שאינן מגנטיות כמו CT אנגיו של עורקי המוח שיכול להדגים את עורקי המוח אך יש לבצע בדיקה זו רק במחשבה שיש חסימה בעורקים משום שהבדיקה כרוכה בקרינה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקונה בגזע המוח

ד''ר אבי גדות
    28/07/2010

משה שלום
    אני מניח שברור לך שתשובה ספציפית לגבי מצבך ללא בדיקה נוירולוגית, רויזיה של ההדמיות ומעבר מסודר על בדיקות המעבדה אינה אפשרית.
    באופן כללי הפרעת קצב יכולה לגרום לאירוע מוחי בשל היווצרות קרישי בדם בלב שמשם מגיעים למוח.
    אם עדיין קיימת הפרעת קצב לאחר אבלציה תתכן תופעה שכזאת גם זמן לאחר הפעולה.
    בנוגע לחסרים נוירולוגיים שאתה מתאר יש להבדק אצל נוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

משה
    28/07/2010

אני באמת פונה לנוירולוג אחר לחוות דעת נוספת
    השאלה היחידה היא האם כדאי בינתיים לגשת בגישה הזהירה ולקחת מיקרופירין 75 ביום לדילול הדם, ליתר בטחון כמו שהורה לי הנוירולוג אתמול.

מאז האבלציה לא נצפו לפחות על ידי הפרעות קצב נוספות (טפו טפו)

דרך אגב מסתבר שאני רגיש למיקרופירין (אתמול כולי התנפחתי) אבל לא לאצטוסל 300 (שבעבר לקחתי ללא שום בעייה) ההבדל ביניהם לפי מה שאני הבחנתי זה שמיקרופירין מצופה בעוד חומרים.
    אילו ברירות אחרות למיקרופירין שלא מצופות
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקרופירין

ד''ר אבי גדות
    01/08/2010

איני יכול לייעץ בעניין טיפול תרופתי והחלטות טיפוליות לחולה שאיני מכיר, לא בדקתי ואיני חשוף לכל הנתונים.
    אני מניח שלא היית רוצה ייעוץ כזה בכל מקרה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו