מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מגרנות ואאורהלולה28/07/2010
שלום רב,
אני בחורה בת 35 הסובלת ממגרנות כ 5 שנים. עד לפני 3 חודשים המגרנות היו מלוות בכאב ראש בלבד ובחילות הנלוות אליו ללא תסמינים משמעותיים נוספים. לפני כ 3 חודשים חוויתי לפני המגרנה הבזקים בראיה, באחת הפעמים אף נעלם לי שדה הראיה בעין אחת למספר שניות. בברור מהיר שעשיתי למדתי כי מדובר בתופעת הקרויה אאורה המשפיעה על הראיה בזמן התקפי מגרנות (יותר נכון לפני המגרנות ומיד אחריהן מתחילה המגרנה)
השאלה: בתחילת השבוע הייתה לי סחרחורת ותחושה כמו מיני עלפון שמיד אחרייה הרגשתי שכפות הידיים שלי רדומות והחל קושי בדיבור.הרגשתי שאני לא מבטאת את המילים כמו שצריך. מאוחר יותר באותו יום הדיבר ממש הרגיש לי נוראי, לא הצלחתי להשלים משפט שלם ולא יכולתי לקרוא בקול רם. הכל יצא לי הפוך. זה הלחיץ אותי והלכתי להיבדק במיון. שם שללו אירוע מוחי ואמרו שזו חרדה. לא הרגשתי לחץ משום דבר ולכן לא הבנתי את האבחנה אבל שמחתי לחזור הביתה. אף אחד בבי"ח לא שאל על מגרנה ולא קישר את זה למגרנה. אחריי שתחושה זו עברה והדיבור והקריאה חזרו לנורמה החל כאב ראש נוראי וכך לסירוגן - קושי בדיבור וכאב ראש. היום נראה שהדיבור כבר הסתדר וגם כאב הראש חריף פחות.
ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שזו תופעה מוכרת שקשורה גם לאאורה. האם זה נכון? האם זו תופעה מוכרת? התחשוה מאוד לא נעימה, ואם אפשר לומר גם מאוד מלחיצה. חשוב לי לדעת אם מה שקראתי אכן נכון.
אודה תשובתכם
יישרו כח
לולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאורה
ד''ר אבי גדות28/07/2010תופעות של הפרעה בדיבור וכן חסרים נוירולוגיים אחרים אכן יכולים להופיע כחלק ממגרנה.
מאחר ועד החודשים האחרונים לא חווית אאורה וכעת יש שינוי באופי האאורה אני ממליץ לפנות לנוירולוג לבירור כדי לוודא כי אכן מדובר באאורה של מיגרנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאאורה
לולה29/07/2010ד"ר גדות,
תודה על תשובתך.
אני אוסיף ואעדכן שבעקבות האאורה הראשונה שגרמה לבעיות ראיה, ניגשתי לנוירולוג, בוצע סי טי מח שיצא תקין והמסקנה הייתה שאכן מדובר באאורה ככל הנראה.
מה שלא ברור לי הוא מה גרם לאאורה להופיע פתאום בחיים שלי? האם זה משהו ידוע שפתאום זה בא? האם זה יכול באותה המידה גם ללכת?
מוזר לי שזה פתאום הגיע ואף מגיע עם כל מיני דברים שלא הכרתי לפני, כמו ההפרעה בראיה או הקושי בדיבור ואף תחושת הנימול בידיים (גם שרירי הרגליים כאבו אתמול).
מה שמעודד אותי זה שזה חלף, הדיבור חזר לצורה תקינה ותחושת הנימול חריפה פחות, מקווה שגם היא תעלם. המגרנה עדיין ברקע. אני מקווה שכולם יעזבו יחד.
דבר נוסף, אני נוטלת גלולות למניעת הריון. הנוירולוגית אמרה לי שזה לא חד משמעי שחייבים להפסיק עם הגלולות כשיש מגרנה כי אני לא מעשנת. בכל מקרה אני נוטלת אספירין באופן קבוע 100 מ"ג בגלל בעיה אחרת לא קשורה. זה גרם לה לומר לי שאני לא חייבת להפסיק עם הגלולות (ואני באמת מעדיפה שלא להפסיק) אשמח לשמוע מה דעתך גם בעניין זה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאאורה
ד''ר אבי גדות01/08/2010אאורה בד"כ אינה נמשכת זמן ולאחריה מופיע כאב ראש.
סימפטומים שנמשכים זמן רב עד מספר ימים כפי שאת מתארת באופן עקרוני אינם מוסברים ע"י אאורה בלבד.
במרה כזה יש להבדק ע"י נוירולוג.
בנוסף איני יודע מדוע הינך נוטלת אספירין אך נטילה זו מעידה כי כנראה הינך בסיכון יתר לאירועים וסקולאריים ולכן אם ישנם סימפטומים שנשארים יש להבדק.
לגבי גלולות - מומלץ לשנים עם מיגרנה ואאורה להחליף גלולות לכאלה ללא אסטרוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי...
lola01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)