מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםספיר04/08/2010
אני בת 16 וסובלת כבר המון שנים מכאבי ראש ממש חזקים..שום תרופה לא עוזרת לי.
לא מזמן שלחו אותי לאמ אר איי מחשש ללחץ תוך גולגולתי. אני אעבור את הבדיקה רק שבוע הבא.
קראתי על התסמינים ויש לי 2 מהם- כאבי ראש, כמו שציינתי קודם, וטשטושים רגעיים כאלה בראייה, מצד שני, עברתי את כל הבדיקות בהצלחה ברוך ה', כולל את הבדיקות הניאורולוגיות.
מימה שסיפרתי אתה יכול להגיד לי מה רמת החשש ללחץ תוך גולגולתי?
הניאורולוגית אמרה לי שהחשש דיי קטן אבל משום מה אני עדיין מפחדת.. יכול להיות שזה לא המקום המתאים לשאול את השאלות האלה אבל אני כל כך מפחדת מהתוצאות שאני חייבת לדעת.
קראתי שהטיפול זה ירידה במשקל, תרופות וניתוח.
לגבי הניתוח.. זה היה משהו על לשחרר את הלחץ מעצב הראייה אני חושבת. אז איך בעצם הולך הניתוח הזה? אני מתארת לעצמי שצריך לפתוח את הראש בשביל זה, אז צריך גם לגלח את השיער? ומי שעובר את הניתוח הזה נשאר ער? כי הבנתי שבניתוחי מוח המטופל צריך להישאר ער כדי לדווח אם קורה משהו לא תקין, אם פגעו במשהו בטעות.
אני יודעת שאני צריכה להתאפק כמו ילדה גדולה כדי לשאול את הניאורולגית שאני נמצאת אצלה את השאלות האלה וגם לא בטוח שיש לי את זה (ואני מאוד מאוד מקווה שבאמת אין לי), אני פשוט נכנסתי כבר להסטריות. בבקשה בבקשה תענה לי על השאלות. ותודה מראש על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל06/08/2010לא ציינת האם עברת ניקור מותני שהדגים לחץ תוך גולגולתי גבוה. יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית, להתבונן בקרקעית העין ולבצע בדיקת שדה ראיה וMRI על מנת להעריך מצבך. במידה ומדובר במצב בשם פסאודוטומר צרברי (PTC). ניתן לרוב לטפל בו בהצלחה בתרופות. אני מציע להמשיך מעקב נויורלוגי או נוירואופתלמולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)