מה יכול להיות ? !!! ...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה יכול להיות ? !!! ...
    ארי
    12/11/2007

ערב טוב ,
    אני בת 24 , בריאה בד"כ , פניתי למיון לפני שבוע בגלל חולשה כללית , כאבי ראש ,הקאות , בחילות, סחרחורת טשטוש ראייה ולפעמיים ראיית כפול (זה מול זה ), בלבול , וגם כן מזה יומיים סטיית הפה שמאלה ללא נזילת שתייה ... בדיקות דם תקינות ,
    ולכן בוצע CT מוח שהדגים ציסטה גדולה פרונטו טמפורלית משמאל ללא אפקט מסה , ללא סטיית קו אמצע , ציסטרנום בזליום פתוחים . המלצת הנוירוכירורג MRI מוח .
    בדיקות א.ז.ג - תעלות השמעה והתופפיות תקינות - חולשה עצב הפנים משמאל בדרגה II - אין למשש בלוטות בצוואר .
    בגלל סירוב אישפוז במח' הנוירולוגית אז בקשו ממני בנתיים לבצע כמה בדיקות כמו : EMG + מיאסטינה , TSH , נוגדי ל PCHR , ....
    אז אני באמת נמצאת בסיבוך ארוך ומסובך ומרגישה שלא יודעת כלןם , אז בבקשה כל הערה או המלצה או משהו קטן יכול לעזור , בבקשה ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה יכול להיות ? !!! ...

הוספת תגובה

• הוספה...

ארי
    13/11/2007

רציתי להוסיף את הפינוח שקיבלתי ...
    CT מוח ללא ח.נ
    מוקד ציסטי צלול סובארכנואידלי באיזור האונה הטמפורלית משמאל . יכול להתאים לציסטה ארכנואידלית גדולה .
    תתכן מחיקה מינימלית של הסולצי פרונטלי משמאל .
    ללא דימום.
    שאר הסולצי והחדרים תקינים .
    קו האמצע שמור .
    פופליפ קטן בסינוס מקסילרי ימני . ללא הרס גרמי
    מומלץ MRI

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחל

ד''ר איתן אוריאל
    15/11/2007

הציסטה התת עכבישית הינה קולקציה של נוזל במוח,שהינה בסבירות גבוהה ישנה,ויתכן כי מדובר בממצא אקראי שאיננו קשור לתלונות הנוכחיות. ההחלטה האם יש מקום להתערבות צריכה להינתן על ידי נוירולוג או נוירוכירורג לאחר השלמת בדיקת ההדמיה. התלונות על ראיה כפולה וחולשה הבפנים אכן צריכות להיות מבוררות והבדיקות שציינת אכן מהוות את הבירור הנדרש.אני מציע לבצע את הבדיקות ולהמשיך מעקב נוירולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , והנה עכשיו יש לי תוצאות ה...

ארי
    09/12/2007

תודה על תשובתך ,
    עשיתי IMR והתוצאה היא כך :
    תהותה מגניטית למח .
    הבדיקנ בוצעה בסדרות FLAIR , T2 , T1 , ולאחר הזרקת גדוליוניום .
    ממצאים :
    אין עדות לדימום או אוטם . לציין ממצאים היפואינטנסים בסדרת FLAIR ו- T1 לאורך הקרנים האוקסיפטליות ובסמוך לקאוודט שאינם נראים כממצאים פתולוגים . אין עדות לאפקט מסה . קו האמצע שמור .
    מודגמת ציסטה ארכנואידלית גדולה בקדמת האונה הטמפורלית השמלית הנמשכת לפיסורה הסילביאנית .
    אין עדות לאפקט מסה משמעותי על רקמת המח . מעט אפקט מסה על החלק הקידמי של האונה הטמפורלית .
    מודגם סיגנל זרימה תקין בכלי הדם המוחיים הגדוליים .
    ציסטרנות בזליות פתוחות .

אני מודה לכם אם תוכלו לפשט לי את הכתוב , והאם צריך ללכת לנוירוכירוג לבדיקה ?
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ד''ר איתן אוריאל
    09/12/2007

אני מפנה אותך שוב לתשובתי הקודמת. יש להשלים את הבירור ולפנות לנוירולוג או נוירוכירורג כדי שיתבונן בהדמיה באופן ישיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו